Επανεξετάζεται η αποφυλάκιση Φλώρου

Επανεξετάζεται η αποφυλάκιση Φλώρου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επανεξετάζεται, με παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, μετά τις αντιδράσεις και τα ερωτήματα που προέκυψαν για την πιστοποίηση της αναπηρίας που οδήγησε σε πρόωρη αποφυλάκιση τον Αριστείδη Φλώρο, το σύνολο της υπόθεσης, και αν η απόφαση ανατραπεί, θα σημάνει ότι ο καταδικασμένος σε 21 χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση εκατ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου θα ξαναγυρίσει στη φυλακή.

Σύμφωνα με εισαγγελική παραγγελία την οποία υπογράφει ο αντεισαγγελέας του Α.Π. Χαρ. Βουρλιώτης –απευθύνεται στην αρμόδια Εισαγγελία Χαλκίδας–, ζητείται να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου που αποφυλάκισε τον Φλώρο και να επανεξεταστεί στο σύνολό της η υπόθεση. Οπως αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο, η πιστοποίηση για το ποσοστό αναπηρίας του κρατουμένου πάνω από 67% είναι αόριστη, δεν είναι θεμελιωμένη, δεν πείθει, ούτε παρατίθενται στοιχεία από τα οποία να φαίνεται ότι αυτά που βεβαιώνονται ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει πως σε αυτή την παραγγελία οδηγείται «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό διότι δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση». Επιπλέον, δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση. Ολα αυτά, κατά τον κ. Βουρλιώτη, καθιστούν το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

«Ανυπόστατη» σφραγίδα

Παράλληλα, στις δικαστικές αρχές της Χαλκίδας διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού» Π. Γκουλάκη-Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Αρ. Φλώρο φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα. Η αναφορά από τον «Ευαγγελισμό» γίνεται προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας που ήδη έχει διατάξει έρευνα για ψευδή βεβαίωση και δωροδοκία. Σύμφωνα με το έγγραφο από τον «Ευαγγελισμό», που έφερε στη δημοσιότητα το documentonews.gr, η γιατρός που υπέγραψε τη γνωμάτευση δεν υπήρξε ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας και τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το, απαραίτητο, θεραπευτικό κομμάτι c-pap. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου. Μετά την εισαγγελική παρέμβαση, ασκήθηκε έφεση και η υπόθεση ερευνάται από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές της Χαλκίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή