«Τελειώσατε», το μήνυμα ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τελειώσατε», το μήνυμα ΚΙΝΑΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Tελειώσατε». Η λέξη αυτή επελέγη για κατακλείδα της σύντομης, αλλά ιδιαιτέρως αυστηρής, ανακοίνωσης του ΚΙΝΑΛ με την οποία σχολίασε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον ανασχηματισμό. Λέξη η οποία, εκτός των άλλων, παραπέμπει στο προεκλογικό σύνθημα του πρωθυπουργού, τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ανέφερε «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Και όπως σημείωναν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, «τίποτα δεν είναι τυχαίο». Η «λεηλασία» που έκανε τα τελευταία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας στην «προοδευτική παράταξη», πρέπει να «ισορροπήσει». Και στο πλαίσιο αυτό, η λέξη «τελειώσατε» δεν αφορά μόνο τη διακυβέρνηση Τσίπρα, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «πνέει τα λοίσθια», αλλά και τη μεγάλη μάχη για την πατρότητα της δημοκρατικής παράταξης.

Το γεγονός μάλιστα ότι επελέγη όρος που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, προμηνύει την ένταση και τους υψηλούς τόνους στους οποίους θα κινηθεί το ΚΙΝΑΛ το επόμενο διάστημα, επιχειρώντας να «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα τον πρωθυπουργό».

Κατά τα λοιπά, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο ήταν πάλι αλλού». Και «ήταν αλλού», καθώς επανέλαβε τα περί «προστασίας των αδυνάτων» την ίδια ώρα που «35.000 παιδιά μένουν σήμερα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών» και «η καθημερινότητα των πολιτών επιδεινώνεται συνεχώς».

Το ζήτημα των παιδιών που μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, θέμα με ιδιαίτερο κοινωνικό πρόσημο, φαίνεται πως ανεβαίνει ψηλά στην ατζέντα του κόμματος.

Τούτο επαληθεύθηκε και από τη συνέντευξη του εκπροσώπου του κόμματος, Παύλου Χρηστίδη, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ 100,3. Χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανές» το γεγονός να μην έχουν θέση τόσο πολλά παιδιά στους σταθμούς, ο κ. Χρηστίδης επεσήμανε πως «πρέπει εδώ και τώρα η κυβέρνηση να βρει μία λύση», υπενθυμίζοντας πως η κ. Γεννηματά από πέρυσι στη ΔΕΘ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το θέμα.

Η ανάδειξη τέτοιων θεμάτων, κοινωνικής φύσεως με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του κόμματος.

Στο ίδιο πλαίσιο και όσον αφορά το μείζον θέμα των συντάξεων από το ΚΙΝΑΛ, επαναλαμβάνουν σε κάθε τόνο πως έχουν καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση της μείωσης των συντάξεων και στο πλαίσιο αυτό καλούν τον κ. Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση και να σταματήσει να κάνει «μικροδιαχείριση» ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Εξόρμηση

Την ίδια ώρα, η «προθέρμανση» για την επικείμενη ΔΕΘ έχει ξεκινήσει. Ηδη από το επόμενο Σαββατοκύριακο, στελέχη του κόμματος θα «σαρώσουν» τη Βόρεια Ελλάδα με περιοδείες, οι οποίες θα κρατήσουν περίπου πέντε ημέρες. Στόχος, μεταξύ άλλων, και η ανάδειξη «της κακής συμφωνίας για το Σκοπιανό», το οποίο στη Χαρ. Τρικούπη δεν ξεχνούν.

Αντίθετα, εάν το θέμα φθάσει στην ελληνική Βουλή, πράγμα που βάσει των όσων συμβαίνουν στη γείτονα, δεν μπορεί να θεωρηθεί καθόλου απίθανο, το θεωρούν «θρυαλλίδα εξελίξεων», ακόμα και για εθνικές εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή