Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)

Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μνημεία καταγράφονται οι σοβαρότερες ζημιές, έως τώρα, στο Δήμο Αργιθέας, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της 31ης Αυγούστου και σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής αρχής.

Πρόκειται για εκτεταμένες ζημιές στο μοναστήρι «Κοίμηση της Θεοτόκου» Ανθηρού, στους ενοριακούς ναούς Καρυάς και Κουμπουριανών, στην Ιερά Μονή Σπηλιάς, στην Αγία Παρασκευή στα Καμπουρέικα Πετρίλου.

Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)-1

Τις επόμενες μέρες, όταν επεκταθεί ο έλεγχος και στα υπόλοιπα μνημεία της περιοχής ,«θα διαπιστώσουμε την συνολική ζημιά που υπέστησαν αυτά τα μνημεία», τονίζει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αργιθέας Λάμπρος Τσιβόλας.

Όσον αφορά στις κατοικίες, την επομένη του σεισμού που κατέφτασαν οι κάτοικοι και ανοίξανε τα σπίτια τους, διαπιστώθηκε και η μεγάλη έκταση των ζημιών, οι οποίες δεν ήταν εμφανείς εξωτερικά.

Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)-2

Εχουν παρατηρηθεί εκτεταμένες ρωγμές σε τοιχοδομές, οικοσκευές κατεστραμμένες και πεσμένες καμινάδες. Τις επόμενες μέρες θα δοθούν οδηγίες στους κατοίκους για το τρόπο που θα δηλώσουν τις ζημιές στις οικίες τους και στην οικοσκευή. Ταυτόχρονα θα διανεμηθούν και τα κατάλληλα έντυπα που θα συμπληρώνουν ώστε να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος για την ανθεκτικότητα των κτισμάτων, επισημαίνεται επίσης από τη δημοτική αρχή.

Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)-3

Από το Σάββατο το πρωί, σε συνεργασία με τους προέδρους των Κοινοτήτων, η δημοτική αρχή προχώρησε σε διανομή νερού στους κατοίκους που υδρεύονταν από πηγές, στο νερό των οποίων παρατηρήθηκε θολότητα και θα συνεχίσει να διανέμει μέχρις ότου εξαλειφθεί πλήρως αυτή και πραγματοποιηθεί ο υγειονομικός έλεγχος.

Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)-4

Να σημειώσουμε, σύμφωνα με στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πως μετά την σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και τον μικροσεισμό την ίδια μέρα το πρωί της Παρασκευής μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκαν 15 μικροδονήσεις, από τις οποίες η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 3,3 της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε χθες στις 11:21 το πρωί.

Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)-5
Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)-6
Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)-7
Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)-8
Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)-9
Καρδίτσα: Σημαντικές ζημιές σε μνημεία προκάλεσε ο σεισμός (φωτογραφίες)-10

Πηγή φωτογραφιών: karditsalive.net

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή