Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για 31χρονη στο φαράγγι Αμπά

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής για 31χρονη στο φαράγγι Αμπά

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση από άνδρες της ΕΜΑΚ για 31χρονη γυναίκα βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη σε φαράγγι της Κρήτης.

Η 31χρονη από το Ηράκλειο επισκέφτηκε το φαράγγι Αμπά του Ηρακλείου στο Δήμο Αχαρνών Αστερουσίων, που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Παρανύμφοι, για πεζοπορία αλλά τραυματίστηκε σοβαρά.

Συνοδοιπόρος της 31χρονης ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες πραγματοποίησαν επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αργά το μεσημέρι, στην οποία συμμετείχαν διασώστες, πυροσβέστες και το πεζοπόρο τμήμα της 3ης ΕΜΑΚ, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οσο περνούσαν οι ώρες, η κατάσταση της γυναίκας επιδεινωνόταν. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι έχει χάσει τη ζωή της, κάτι, ωστόσο, που από πλευράς της Πυροσβεστικής δεν επιβεβαιώνεται μέχρι να εξετασθεί από γιατρό. Οταν οι διασώστες βρέθηκαν δίπλα στην 31χρονη ενημέρωσαν για τον βαρύτατο τραυματισμό της. Λόγω του δύσβατου και των αντίστροφων κλίσεων των τοιχωμάτων του φαραγγιού, το ελικόπτερο αποπειράθηκε δύο φορές να παραλάβει την 31χρονη, κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατόν και αποχώρησε.

Αυτή την ώρα λόγω του δύσβατου και του ύψους του φαραγγιού οι διασώστες καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την μεταφορά της τραυματισμένης γυναίκας με τα πόδια, έχοντας να αντιμετωπίσουν, όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόσο την κλίση της διαδρομής όσο και το ύψος της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή