Οι βοριάδες έφεραν ανακατατάξεις στα αποτελέσματα

Οι βοριάδες έφεραν ανακατατάξεις στα αποτελέσματα

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα μελτέμια και την ανδριώτικη φιλοξενία πρωταγωνιστές ολοκληρώθηκε ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Οι βόρειοι άνεμοι, στην τελευταία ιστιοδρομία, έκαναν το δικό τους… παιχνίδι, έφεραν ανακατατάξεις στη γενική βαθμολογία των «καθαρόαιμων» αγωνιστικών (ORCi), ενώ όσοι βρέθηκαν στη στεριά και είχαν ορατότητα στη θαλάσσια περιοχή, από το Νειμποριό μέχρι το ακρωτήρι της Γριάς, παρακολούθησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα από αυτά που μόνο η ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης μπορεί να δώσει.

Η εκκίνηση της τελευταίας ιστιοδρομίας, Νειμποριό – Δύσβατο, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκεται μπροστά από τον Φάρο Τουρλίτη, με θέα τα πανέμορφα καπετανόσπιτα της Χώρας, το εκκλησάκι της Αγίας Θαλασσινής και με το άγαλμα του Αφανούς Ναύτου να κατευοδώνει τους ιστιοπλόους των 16 σκαφών που πήραν μέρος στον αγώνα. Τα ιστιοφόρα ξεκίνησαν όρτσα για το πρώτο σημείο στροφής με την ένταση του ανέμου γύρω στους 25 κόμβους. Από το πρώτο σημείο στροφής κατέβηκαν πρίμα προς το Δύσβατο με την ένταση, σε κάποια σημεία, να ανεβαίνει κατά πολύ.

Στα ORCi, τόσο στην τελευταία ιστιοδρομία, όσο και στη γενική κατάταξη, πρωταγωνιστής ήταν το «Αριστοφανή» με τους αδελφούς Καμπουρίδη να δίνουν… ρεσιτάλ ιστιοπλοϊκής δεινότητας. Από την 4η θέση που είχαν πλασαριστεί στην πρώτη ιστιοδρομία (Βουλιαγμένη – Άνδρος) πήραν την πρωτιά.

Οι βοριάδες έφεραν ανακατατάξεις στα αποτελέσματα-1

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη φετινή χρονιά ως κυβερνήτης του «Αριστοφανή». Κάτω από τη σημαία του ίδιου χορηγού, του UK P&I and Defence Clubs, κερδίσαμε δύο από τους πιο σημαντικούς αγώνες της χρονιάς, τα «Ποσειδώνια» και τον «Διεθνή Αγώνα Άνδρου».  Ακόμη πιο χαρούμενος, όμως, είμαι για τη δεύτερη νίκη, καθώς είχα τη βοήθεια και την καθοδήγηση του μεγάλου μου αδελφού, του Σίμου, που ήταν ο tactitian της ομάδας», δήλωσε στην «Κ» ο πρωταθλητής του τριγώνου, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Παναγιώτης Καμπουρίδης και ο αδελφός του συμπλήρωσε:

«Ήταν μία από τις πιο απαιτητικές κούρσες της χρονιάς, καθώς οι βόρειοι άνεμοι έπνεαν σταθερά πάνω από 25 κόμβους και στις σπηλιάδες έφταναν τους 40. Ταξιδέψαμε το σκάφος στο απόλυτο όριο και, μάλιστα, με το μπαλόνι την περισσότερη ώρα. Όλα πήγαν καλά, η ομάδα δούλεψε… ρολόι και καταφέραμε να κερδίσουμε το δεύτερο σκέλος με διαφορά πέντε λεπτών, στον διορθωμένο χρόνο».     

Οι βοριάδες έφεραν ανακατατάξεις στα αποτελέσματα-2

Στη δεύτερη θέση, στη γενική των ORCi, ήρθε το «iSail» (κυβερνήτης Θοδωρής Τσουλφάς) και τρίτο το «Ellinixx» (Σ. Λεονταρίδης). Στην ιστιοδρομία Άνδρος – Δύσβατο τρίτο ήρθε το Sugar (Α. Αθανασίου).

Στα Superyachts, πρωταγωνιστής από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν το «Yacana» (Α. Lanham – Ι. Γκράσσης). «Επρόκειτο για έναν ωραίο αγώνα, στον οποίον δεσπόζει το πνεύμα φιλοξενίας των Ανδριωτών. Ο συνδυασμός μίας καλής οργάνωσης και ενός αγώνα με αέρα είναι αυτό που θέλει κάθε ιστιοπλόος», μας είπε ο Θάνος Ανδρόνικος, τιμονιέρης στο «Yacana». Δεύτερο σε αυτή την κατηγορία, στη γενική, ήρθε το «Eliana K IV» (Ε. Κουκουτσάκης) και τρίτο το «Spirit Of Galateia Equinox Maritime LTD» (Α. Αντωνίου – Δ. Χριστοφόρου).

Οι βοριάδες έφεραν ανακατατάξεις στα αποτελέσματα-3

Στην ιστιοδρομία ‘Ανδρος – Δύσβατο δεύτερο ήταν το «Aralus» (Χριστόφορος Στράτος), με τρίτο το «Spirit Of Galateia».

Στα ORC Club, πρώτο τερμάτισε το ιστιοφόρο «Απήδαλος Ναυς» με κυβερνήτη τον Παύλο Κούρκουλο.

«Η μεταφορά των αγώνων σε αυτές τις ημερομηνίες αποδείχθηκε πολύ καλή ιδέα γιατί υπήρχε αρκετός αέρας και, μάλιστα, περισσότερος απ΄ ότι έπρεπε με αποτέλεσμα να μη γίνει μία ιστιοδρομία. Τα μεσαία σκάφη δε μπόρεσαν να βάλουν μπαλόνι για να μην υπάρξουν ζημιές, καθώς στο στενό ανάμεσα Τήνου και Άνδρου ο αέρας είχε φτάσει εννέα μποφόρ. Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου», τόνισε ο Παύλος Κούρκουλος. Δεύτερο ήρθε το Giorgio Euroeseas (Κ. Σεπυργιώτης – Κ. Μάνθος) και τρίτο το «Alter Ego», στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο 88χρονος Στέλιος Μπόνας, ο ζωντανός – θρύλος της ιστιοπλοΐας τριγώνου και ανοικτής θαλάσσης. Στην ιστιοδρομία ‘Ανδρος – Δύσβατο πρώτο ήταν το Giorgio Euroeseas με δεύτερο το σκάφος «Απήδαλος Ναυς» και τρίτο το Alter Ego.

Οι βοριάδες έφεραν ανακατατάξεις στα αποτελέσματα-4

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή