Πόλο: Η προσπάθεια εισακούστηκε

Πόλο: Η προσπάθεια εισακούστηκε

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δικό τους… σπίτι υποσχέθηκε η Πολιτεία ότι θα αποκτήσουν οι εθνικές ομάδες του πόλο. Παρόλο που τα τελευταία χρόνια οι πολίστες μας έχουν γίνει… γυρολόγοι από κολυμβητήριο σε κολυμβητήριο, εξακολουθούν να φέρνουν διακρίσεις και, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες διοργανώσεις, θα συνεχίσουν να συλλέγουν μετάλλια και στο μέλλον. Στο Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών οι διεθνείς μας αναδείχθηκαν κορυφαία ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νεανίδων, τα κορίτσια μας ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου και η «συγκομιδή» για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα αυτή τη χρονιά έφτασε τα έξι μετάλλια.

Οι εθνικές ομάδες Νέων Ανδρών και Νεανίδων επέστρεψαν χθες στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο, φίλοι και συγγενείς, τους υποδέχτηκαν με λουλούδια και χειροκροτήματα. Το πιο σημαντικό δώρο, όμως, ήταν η υπόσχεση του Ιούλιου Συναδινού, γενικού γραμματέα Αθλητισμού, για την παραχώρηση στην Ομοσπονδία του κολυμβητηρίου του Ολυμπιακού Χωριού.

Η Εθνική των Νέων Ανδρών, με το χρυσό μετάλλιο, έβαλε βάσεις για παρόμοιες διακρίσεις και στο μέλλον, αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη βοήθεια, κάτι που επισήμαναν τόσο ο προπονητής Τεό Λοράντος όσο και ο αρχηγός των «χρυσών μπέμπηδων», ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου. «Η επιτυχία αυτή έχει το ονοματεπώνυμο των παιδιών που πήραν μέρος. Οι παίκτες μου δικαίωσαν τον ρόλο του φαβορί. Πρέπει, όμως, να αξιοποιηθούν αυτές οι επιτυχίες. Η υδατοσφαίριση μέχρι σήμερα πρώτα φέρνει τις διακρίσεις και μετά ζητάει. Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να απαιτήσει κάποια πράγματα από όλους τους φορείς», τόνισε ο κ. Λοράντος, ενώ ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου ζήτησε να γίνει πιο εύκολη η δουλειά τους.

Το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο άνοιξε μία… πόρτα στο μέλλον για τις νεάνιδες, κάτι που υπογράμμισε η αρχηγός τους Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη: «Πέρα από το μετάλλιο, όλες μας κερδίσαμε και την εισαγωγή μας χωρίς εξετάσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το γεγονός αυτό θα βοηθήσει πολλά κορίτσια να παραμείνουν στον χώρο και να αφιερωθούν στο πόλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή