Στην 37η θέση παγκοσμίως και 3ο στη Μεσόγειο το λιμάνι του Πειραιά

Στην 37η θέση παγκοσμίως και 3ο στη Μεσόγειο το λιμάνι του Πειραιά

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά μία θέση αναρριχήθηκε στην παγκόσμια κατάταξη των λιμενικών τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ο Πειραιάς, που βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από τα δύο προπορευόμενα στη Μεσόγειο ισπανικά λιμάνια της Βαλένθια και της Αλγεθίρα. Σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του Lloyd’s List, Global Ports Top 100, ο Πειραιάς σημείωσε ανάπτυξη της τάξης του 10,9% και ανέβηκε στην 37η θέση έναντι της 38ης θέσης πέρυσι και της 44ης το 2016.

Ο ΟΛΠ υπό τη διοίκηση της Cosco διακίνησε 4.145.079 εμπορευματοκιβώτια το 2017 έναντι 4.832.156 της Βαλένθια, που βρίσκεται στην 29η θέση διεθνώς και στην πρώτη της Μεσογείου, και 4.389.836 της Αλγεθίρα που είναι στην 34η θέση διεθνώς και στη δεύτερη στη Μεσόγειο.

Με δεδομένο πως ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 η Cosco έχει αυξήσει κατά 18,4% τον διακινούμενο όγκο εμπορευματοκιβωτίων, καθίσταται σαφές πως αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις από την Ισπανία, σύντομα ο Πειραιάς θα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στη Μεσόγειο και στο Top 30 παγκοσμίως, εκτιμούν οι αναλυτές. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή των λιμανιών της Βορείου Ευρώπης, ο Πειραιάς κατατάσσεται στην 7η θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή