Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου

Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφιέρωμα: homemade street food

18 μαγαζιά της Αθήνας μάς δίνουν τις μυστικές συνταγές τους για να ετοιμάσουμε στο σπίτι από ανατολίτικα κιμαδοπιτάκια, πιροσκί, γκιοζλεμέδες με μάραθο και τηγανητή ζαμπονοτυρόπιτα μέχρι το σουβλάκι του Κώστα, εξωτικά φαλάφελ και μπέργκερ με μανιτάρια και πικάντικη μαγιονέζα.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-1

Το τύμπανο του Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι

Η τελευταία συνταγή που έδωσε ο διακεκριμένος Ιταλός σεφ Fabrizio Buliani στον «Γαστρονόμο»: πρόκειται για τη δική του εκδοχή για το περίφημο Timpano ή Timpallo, ένα παστίτσιο-υπερπαραγωγή.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-2

Εποχής: Ιδιαίτερες νοστιμιές με βασιλικό

Στην κουζίνα μας ο βασιλικός έχει περίοπτη θέση μιας και είναι ένα κυρίαρχο αρωματικό. Θα τον χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πρωτότυπα πέστο με γραβιέρα Νάξου και φιστίκια Αιγίνης ή με αμύγδαλα και λιαστές ντομάτες, ντελικάτη βινεγκρέτ με ντομάτα, γεμιστές ντομάτες με φέτα και μελιτζάνα αλλά και για να αρωματίσουμε διακριτικά το ελαιόλαδό μας.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-3

Συνταγολόγιο Σεπτεμβρίου

Ο απαραίτητος σύμβουλος της κουζίνας. Ο Γαστρονόμος προτείνει 24 καθημερινές συνταγές για το τραπέζι μας. Το μόνο που μένει είναι να αποφασίσουμε τι θέλουμε να φτιάξουμε: κρέας, ψάρι, λαχανικά, όσπρια ή κοτόπουλο. Στη φωτογραφία οι κολοκυθοκεφτέδες δια χειρός του σεφ Χριστόφορου Πέσκια.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-4

Ψαροφαγία από τον μαιτρ του είδους

Ο Λευτέρης Λαζάρου μεταμορφώνει την ταπεινή ζαργάνα σε ένα πεντανόστιμο πιάτο. Την ψήνει με λαδορίγανη και τη συνοδεύει με αλμύρα ή με φάβα. 


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-5

Ετοιμάσαμε τις πατάτες γιαχνί αλλά δεν μείναμε εκεί

Με την καθοδήγηση του σεφ Αστέριος Κουστούδης μετατρέψαμε τις πατάτες σε κρέμα που θα συνοδεύσει πιτάκια με καπνιστό χέλι.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-6

Τα κλασικά

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη σε συνεργασία με τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια ετοιμάζοντας κοκκινιστό μοσχαράκι. Ο σεφ παραδίδει μαθήματα κουζίνας και εξηγεί το πώς και το γιατί των κλασικών συνταγών.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-7

Δυναμικό πρωινό

Σπιτικό μούσλι με γάλα αμυγδάλου και φρυγανισμένο ψωμί με τριμμένα φρούτα. Για το πρώτο γεύμα της ημέρας επιλέγουμε υλικά που θα μας δώσουν ενέργεια και θα μας κρατήσουν χορτάτους.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-8

Φίνες και έθνικ ντοματοσαλάτες

Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος εμπνέεται από την Ισπανία και ετοιμάζει τρεις ξεχωριστές συνταγές με ζουμερές και φρέσκες ντομάτες. Στη φωτογραφία ψητά ντοματίνια με χόρτα και χταπόδι και σαλάτα με τόνο και πιπεριά.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-9

Στην κουζίνα με τον Θοδωρή Παπανικολάου

Ο ταλαντούχος σεφ μάς δίνει τη δική του, ιδιαίτερη εκδοχή για το κλασικό ιταλικό ριζότο με σαφράν και μας δείχνει πώς το μαγειρεύουμε σε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-10

Τα μυστικά του Αλέξανδρου Τσιοτίνη

4 συμβουλές από τον σεφ για να απογειώσουμε το ανατολίτικο αρνί με μπάμιες, σταφίδες και κόλιανδρο, όλα σε μια κατσαρόλα.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-11

Τρυγούμε τα σταφύλια του Σεπτεμβρίου

Και με αυτά φτιάχνουμε θεσπέσια γλυκά από τον Στέλιο Παρλιάρο.


Στον Γαστρονόμο Σεπτεμβρίου-12

Foodie guide

Είναι λόγος για να αγαπάμε την Αθήνα περισσότερο. Ιδού όσοι υπαίθριοι κινηματογράφοι σερβίρουν και το κατιτίς παραπάνω από ποπ κορν και νάτσος. Ακόμα, οι νόστιμες προτάσεις των συντακτών για να απολαύσετε κάθε μπουκιά και κάθε γουλιά στην επόμενη έξοδό σας.

Το νέο τεύχος του Γαστρονόμου κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή