Βιομηχανία αποφυλακίσεων με πιστοποιητικά αναπηρίας – Παραδέχθηκε την πλαστογραφία στην υπόθεση Φλώρου ο γιατρός

Βιομηχανία αποφυλακίσεων με πιστοποιητικά αναπηρίας – Παραδέχθηκε την πλαστογραφία στην υπόθεση Φλώρου ο γιατρός

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βιομηχανία αποφυλακίσεων με πιστοποιητικά αναπηρίας άνω των 67% φαίνεται πως είχε στηθεί με αφορμή τις ρυθμίσεις του νόμου Παρασκευόπουλου, καθώς η έναρξη της εισαγγελικής έρευνας για την περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου που προκάλεσε σάλο, οδήγησε την Εισαγγελία Διαφθοράς σε διεύρυνση της έρευνας, μιας και οι πρώτες πληροφορίες που φθάνουν στους εισαγγελείς κάνουν λόγο για δεκάδες, παρόμοιες με τον Φλώρο, περιπτώσεις.

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη που διενεργεί την έρευνα ήδη έχει δώσει εντολή, σύμφωνα με πληροφορίες, για επέκταση των ερευνών για ύποπτες αποφυλακίσεις προς κάθε κατεύθυνση, ενώ σε ό,τι αφορά την υπόθεση Φλώρου, οι εισαγγελείς ψάχνουν τα πάντα, όχι μόνον στο τί έγινε στον Ευαγγελισμό αλλά και τί συνέβη με τις ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες, αλλά και τί ακριβώς είχε προηγηθεί στο νοσοκομείο Κρατουμένων του Κορυδαλλού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών κάνουν λόγο για περί τις 700 αποφυλακίσεις σε εφαρμογή της διάταξης για πιστοποίηση αναπηρίας άνω του 67%, πολλές από τις οποίες θεωρούνται ύποπτες και θα ελεγχθούν σε βάθος.

Κι ενώ η εισαγγελική έρευνα που πέρασε με εντολή της Εισαγγελέως του ΑΠ στην Εισαγγελία Διαφθοράς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ο γιατρός που καταγγέλλεται ότι πλαστογράφησε τις υπογραφές για τη γνωμάτευση αναπηρίας για τον Αρ. Φλώρο στον Ευαγγελισμό, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως χθες και εξετάστηκε ως ύποπτος, ενώπιον των εισαγγελέων, παραδέχθηκε την πλαστογραφία αλλά αρνήθηκε τις καταγγελίες περί δωροληψίας, ότι δηλαδή χρηματίστηκε.

Οι εισαγγελικές αρχές που επιταχύνουν την έρευνα προχώρησαν σε κατάσχεση του ιατρικού φακέλου του Αρ. Φλωρου, ενώ παράλληλα ζήτησαν έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία τα οποία εξέδωσαν γνωματεύσεις, αλλά και από το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.

Η Εισαγγελία  Διαφθοράς, με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη, στρέφει τις έρευνες στα κρατικά νοσοκομεία, στην επιτροπή ΚΕΠΑ, στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού αλλά και σε άλλα πρόσωπα μεταξύ των οποίων και οι δικηγόροι οι οποίοι υπέβαλαν το αίτημα αποφυλάκισης.

Η εξέταση του υπόπτου γιατρού ακολούθησε την κατάθεση του διευθυντή Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, Σπύρου Ζακυνθινού, ο οποίος προσκόμισε, πέρα των άλλων στοιχείων, δυο ακόμα γνωματεύσεις για τον Αρ. Φλώρο, αλλά και βίντεο στο οποίο καταγράφεται με λεπτομέρειες η μεταγωγή και η εξέταση του κρατούμενου.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να καλέσει εκ νέου για ανωμοτί κατάθεση τον γιατρό, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος. Τις επόμενες μέρες, θα κληθούν για κατάθεση και άλλοι γιατροί οι οποίοι γνωρίζουν ή ενεπλάκησαν στις επίμαχες γνωματεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή