Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται

3' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ένταλμα σύλληψης της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη, έπειτα από μήνυση για συκοφαντία που υπέβαλε εναντίον της ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στον Alpha. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανές» γεγονός και για «ακατάσχετη επιχείρηση λασπολόγησης πολιτικών αντιπάλων, που έχει σκοπό να αποπρασανολίσει από τα μεγάλα προβλήματα και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης».

«Αυτό που έγινε χθες είναι πρωτοφανές και μοναδικά στα ιστορικά της Μεταπολίτευσης να καταφθάνει ένα περιπολικό έξω από τα γραφεία μας και να ζητεί τη σύλληψη της κ. Ζαχαράκη για ένα πολιτικό σχόλιο το οποίο προσέβαλε τον κ. Βαξεβάνη. Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να προσφεύγει στη δικαιοσύνη αν αισθάνεται ότι προσβάλλεται. Το θέμα είναι γιατί πρέπει να χρησιμοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου κι αυτή η διαδικασία να κινηθεί, με τόσο μεγάλη ταχύτητα στην περίπτωση της κ. Ζαχαράκη», είπε και πρόσθεσε: «O κ. Βαξεβάνης είναι ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα και ο βραχίονας λάσπης που χρησιμοποιεί το Μαξίμου κάθε φορά που πρόκειται να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά σε μένα, στην οικογένειά μου και στα στελέχη. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μας».

Σε ερώτηση για το νόμο Παρασκευόπουλου και για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα καταργηθεί. «Δεν είναι δυνατόν με οριζόντιες διαδικασίες να αποφυλακίζονται χιλιάδες εγκληματίες, αρκετοί από τους οποίους βρίσκονται σε κίνδυνο να υποτροπιάσουν», είπε χαρακτηριστικά.  

«Ο κ. Φλώρος δεν θα έβγαινε από τη φυλακή αν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου και άλλοι που τέλεσαν ληστείες και δολοφονίες μετά την έξοδο από τη φυλακή», πρόσθεσε επίσης.

«Θα κάνουμε αλλαγές στο ασφαλιστικό»

Ερωτηθείς για τις προαναγγελίες του σχετικά με την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου αλλά και με το αν υπάρχει κάποιο νέο σύστημα που θα αντικαταστήσει το υπάρχον, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι αρχικά είναι «ανάγκη να έχουμε ένα νέα ασφαλιστικό σύστημα».

«Πέραν από τις μειώσεις συντάξεων το πρόβλημα στο νόμο Κατρούγκαλου είναι ότι πρόκειται για ένα σύστημα που τελικά τιμωρεί την εργασία και είναι πάρα πολύ άδικο για αυτούς που δουλεύουν περισσότερα χρόνια. Θα αλλάξουμε λοιπόν την ανταποδοτικότητα του συστήματος, αν δουλεύεις πειρσσότερο θα παίρνεις περισσότερα πίσω. Αυτό είναι το δίκαιο και πιστεύω είναι μια σημαντική στρέβλωση στο υπάρχον σύστημα. Θα θεσμοθετήσουμε αυτό που αποκαλούμε κεφαλαιοτικό δεύτερο πυλώνα και εξηγώ: «Επικουρική σύνταξη: Για όλους τους νέους που μπαίνουν τώρα στο σύστημα, ένας ιδιωτικός αποταμειευτικός κουμπαράς τον οποίον δεν το διαχειρίζεται υποχρεωτικά το κράτος, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες πάντα με την εποπτεία όμως του κράτους και αυστηρούς κανόνες ώστε ο νέος που σήμερα δεν πιστεύει πραγματικά ότι θα πάρει σύνταξη να γνωρίζει τουλάχιστον ότι ως προς το κομμάτι της επικουρικής σύνταξης έχει έναν δικό του ατομικό κουμπαρά, τον βλέπει κάθε μήνα να τοκίζεται και γνωρίζει ότι αυτά τα χρήματα είναι δικά του».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη μείωση των κύριων εισφορών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μισθωτούς εντός τετραετίας από το 20% στο 15%. «Ολοι αναγνωρίζουμε σήμερα ότι υψηλές εισφορές οδηγούν τελικά στην εισφοροδιαφυγή και υπονομεύουν τη βιωσιμότητα», πρόσθεσε. 

«Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο, δεν μας έβγαλε κανείς από το πρόγραμμα απλά τελείωσε», σχολίασε εντόνως ο πρόεδρος της ΝΔ. Σημείωσε δε, ότι ενώ στόχος του προγράμματος ήταν να βγει η Ελλάδα στις αγορές, η χώρα δεν μπορεί να βγει στις αγορές, αλλά έχει πάρει βαριά μέτρα. «Οι ξένοι επενδυτές δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Είναι βαριά η προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα», είπε μεταξύ άλλων. Στοίχημα για την χώρα η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, η προσέλκυση επενδύσεων αλλά και είσοδος σε διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη. 

Μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν θα ξαναχτίσουμε πελατειακό κράτος με τους παλιούς όρους της μεταπολίτευσης». «Ο κ. Τσίπρας υιοθετεί τις χειρότερες συνήθειες του παλιού στη σημερινή του διακυβέρνηση». 

«Θα κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους»

«Αδιάφορος ο ανασχηματισμός από τον Τσίπρα», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος αν εκλεγεί «θα κυβερνήσει με τη γενιά του και με μικρότερους από εκείνον. «Δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν πιστεύω ότι θα δείτε στο υπουργικό σχήμα», εξήγησε και πρόσθεσε ότι «θα δείτε όμως και πρόσωπα που δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία ή τουλάχιστον δεν είναι ταυτισμένα με τον επίσημο κομματικό χώρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή