Γερμανία: To Κέμνιτς θα επισκεφθεί η Αγκελα Μέρκελ

Γερμανία: To Κέμνιτς θα επισκεφθεί η Αγκελα Μέρκελ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, θα επισκεφθεί το Κέμνιτς, την πόλη της Σαξονίας που συγκλονίζεται εδώ και δέκα ημέρες από την ακροδεξιά βία, με αφορμή τη δολοφονία ενός 35χρονου Γερμανού από δύο πρόσφυγες, ανακοίνωσαν σήμερα οι δημοτικές αρχές της πόλης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί η ημερομηνία της επίσκεψης της Μέρκελ, η οποία επικρίνεται έντονα τις τελευταίες ημέρες, επειδή δεν αντέδρασε άμεσα στις ταραχές και τις βιαιοπραγίες.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της πόλης του Κέμνιτς, η καγκελάριος πρότεινε η ίδια, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη δήμαρχο Μπάρμπαρα Λούντβιχ, να πάει στην πόλη και η τελευταία «αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση».

Χθες, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, δήλωσε ότι «αυτές οι πορείες δεξιών εξτρεμιστών και νεοναζί έτοιμων για βιαοπραγίες, δεν έχουν καμία σχέση με το πένθος για έναν άνθρωπο, αλλά έχουν ως στόχο να διαδώσουν ένα μήνυμα μίσους κατά των ξένων, των πολιτικών, της αστυνομίας και της ελευθερίας του Τύπου».

Στο Κέμνιτς, μια πόλη 250.000 κατοίκων κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, έχουν λάβει χώρα πολλές διαδηλώσεις ακροδεξιών οργανώσεων με καθαρά αντιμεταναστευτικό πρόσημο από τις 26 Αυγούστου, μετά τη δολοφονία του 35χρονου Γερμανού. Ένας Ιρακινός και ένας Σύρος έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για το περιστατικό, ενώ η αστυνομία αναζητά και έναν τρίτο άνδρα, έναν 22χρονο Ιρακινό, και καθώς προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για αυτόν, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του. Οι αρχές προειδοποίησαν μάλιστα ότι μπορεί να είναι οπλισμένος και επικίνδυνος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή