Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε μία πιθανή χημική επίθεση από το συριακό καθεστώς

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε μία πιθανή χημική επίθεση από το συριακό καθεστώς

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν «γρήγορα και κατάλληλα» σε μία πιθανή νέα επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, στο πλαίσιο της επικείμενης στρατιωτικής επιχείρησης για την ανακατάληψη του ανταρτοκρατούμενου θύλακα του Ιντλίμπ.

Με ανακοίνωσή της, η αμερικανική προεδρία υπογράμμισε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία, μία επίθεση εναντίον της οποίας είναι εξαιρετικά πιθανό να προκαλέσει μία νέα ανθρωπιστική καταστροφή στη μεσανατολική χώρα.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει διατάξει δύο φορές τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό δυνάμεων να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία, σε απάντηση στη χρησιμοποίηση, όπως ανέφερε η Ουάσινγκτον, χημικών όπλων εναντίον αμάχων από τις συριακές δυνάμεις.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι, η στάση μας παραμένει σταθερή, ότι αν ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ επιλέξει ξανά να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, οι ΗΠΑ και οι συμμάχοι τους θα απαντήσουν γρήγορα και κατάλληλα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Στην επαρχία Ιντιλίμπ, «εκατομμύρια άμαχοι πολίτες βρίσκονται υπό την απειλή μιας επερχόμενης επίθεσης από το καθεστώς Άσαντ, με τη στήριξη Ρωσίας και Ιράν», τόνισε χαρακτηριστικά η αμερικανική προεδρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή