«Χρυσή» ξανά η Κορακάκη

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δηλαδή είμαι παγκόσμια πρωταθλήτρια;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Αννας Κορακάκη προς τον πατέρα-προπονητή και τον αδελφό της, που βρέθηκαν δίπλα της στο νεότευκτο σκοπευτήριο της Τσάνγκγουον (Ν. Κορέα) καθ΄όλη τη διάρκεια της προσπάθειάς της στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ. Μία προσπάθεια που είχε ως αποτέλεσμα το χρυσό μετάλλιο, στην πρώτη της εμφάνιση ως γυναίκα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά και την πρώτη πρόκριση της ελληνικής σκοποβολής για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Και μπορεί η 22χρονη να κάνει τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα με τις επιδόσεις, καθώς και στην πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς μπήκε στα μετάλλια, η πραγματικότητα, όμως, δεν είναι τόσο… εύκολη. «Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει. Είναι μία μεγάλη ημέρα για εμένα. Στην πρώτη μου εμφάνιση στην κατηγορία των γυναικών κατέκτησα τον τίτλο», δήλωσε στην ιστοσελίδα της διεθνούς ομοσπονδίας σκοποβολής και η αυθόρμητη δήλωση της πάντα, σε ό,τι αφορά τις επιτυχίες της, εγκρατούς Αννας δείχνει τη δυσκολία του επιτεύγματός της.

Η Κορακάκη προκρίθηκε στον τελικό του αεροβόλου πιστολιού 10 μ. με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση (585 με 20 κεντρικά δεκάρια), σε έναν αγώνα όπου οι επιδόσεις άγγιζαν τις αντίστοιχες ανδρικές. Στον τελικό ξεκίνησε, επίσης, πολύ καλά. «Η Αννα, όταν στις πρώτες δέκα σφαίρες κρατηθεί στην πεντάδα, χαλαρώνει και έχει την ψυχολογία να νικήσει», δήλωσε στην «Κ» ο Τάσος Κορακάκης. Στη συνέχεια έκανε κάποια μικρά λάθη, αλλά το «χρυσό» κορίτσι απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρή για να… παραδώσει τα όπλα. Επανήλθε, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα λάθη των αντιπάλων της και έφτασε στον αγώνα για το χρυσό, απέναντι στην καλή της φίλη, Ζοράνα Αρούνοβιτς. «Κατά τη διάρκεια του τελικού, χαμογελούσαμε η μία στην άλλη και αστειευόμασταν με την κατάσταση που ζούσαμε», δήλωσε η ολυμπιονίκης του Ρίο, που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου με 241,1 και άφησε στη δεύτερη θέση την αθλήτρια από τη Σερβία με 239,8. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κιμ Μπομί (Ν. Κορέα) με 218,8.

Το 2018 ήταν μία πολύ καλή χρονιά για την αθλήτρια της σκοποβολής. Κατέκτησε διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις και έδειξε ότι δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του κόσμου. Στο σκοπευτήριο της Νότιας Κορέας, οι φίλοι του αθλήματος δεν σταμάτησαν λεπτό να την ενθαρρύνουν.

«Υστερα από τρία χρόνια η Αννα θα κάνει κανονικές διακοπές», μας είπε ο κ. Κορακάκης. Οι «υποχρεώσεις», όμως, της αθλήτριας στη Ν. Κορέα δεν ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή και τη διάκριση στο αεροβόλο πιστόλι. Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστεί στο πυροβόλο πιστόλι 25 μ., στο όπλο που, το 2016, ανεδείχθη «χρυσή» ολυμπιονίκης. Και εκεί, οι αθλήτριες που θα βρεθούν στην πρώτη τετράδα θα κατακτήσουν, για λογαριασμό της χώρας τους, προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο ίδιο όπλο θα πάρει μέρος και η Αγη Κασσούμη. Στις 7 Σεπτεμβρίου θα αγωνιστεί και ο Διονύσης Κορακάκης στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., στους εφήβους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή