Σε ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα προσβλέπει ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ

Σε ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα προσβλέπει ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Ο κ. Ντάνφορντ σε δήλωσή του, έκανε σαφές ότι αναζητούνται τρόποι να ενισχυθεί η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, με φόντο τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων σε μονιμότερη βάση, στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η δήλωση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ:

«Οι στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα είναι πιο ισχυρές από ποτέ και αυτό είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια της στενής συνεργασίας μας ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ αλλά και ως φίλοι που μοιράζονται τις ίδιες δημοκρατικές αξίες και ισχυρούς πολιτισμικούς δεσμούς.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, έχοντας ηγετική θέση σε ένα πλήθος προκλήσεων στον τομέα της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της ασφάλειας στη θάλασσα.

Είμαστε ευγνώμονες στον Ελληνικό λαό και στην ισχυρή υποστήριξή του φιλοξενώντας στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε περιοχές όπως η βάση της Σούδας και ανυπομονούμε να δουλέψουμε με τον Ελληνικό Στρατό με γνώμονα να βρούμε νέους τρόπους για να αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή