Ένα “βρετανικό” city-campus στους Αμπελοκήπους

Ένα “βρετανικό” city-campus στους Αμπελοκήπους

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν ο Αλέξανδρος Τομπάζης σχεδίαζε το γνωστό επιβλητικό βιοκλιματικό μπλε κτήριο στο 205 της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πιο ταιριαστή χρήση από αυτή που απέκτησε πρόφατα. Το δημιούργημα του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα, με τη βρετανική κουλτούρα και τη διεθνή αναγνώριση, συναντάει ένα άλλο μεγάλο ελληνικό brand με βρετανική κουλτούρα και διεθνή αναγνώριση: το κολέγιο BCA.

Ένα “βρετανικό” city-campus  στους Αμπελοκήπους-1

Στους 9 συνολικά ορόφους του κτηρίου (6 υπέργειους και 3 υπόγειους), το οποίο ανακαινίζεται από τον Θανάση Χοχλιδάκη, στεγάζονται, από αυτή τη σεζόν, όλες οι δραστηριότητες του ιστορικού κολεγίου που, πρώτο, πριν 50 σχεδόν χρόνια, προέβαλε την αξία της επιχειρηματικότητας, ενέταξε τα Ναυτιλιακά, Τα τουριστικά και την Πληροφορική στο πρόγραμμά του και συνέδεσε στενά τις σπουδές και τους φοιτητές του με τον κόσμο της αγοράς και των επιχειρήσων.

Ένα “βρετανικό” city-campus  στους Αμπελοκήπους-2

Το νέο city-campus του BCA, έκτασης 4.100 τετραγωνικών είναι ένας χώρος υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, εξοπλισμένος με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας: tech corners, 3d printers, VR sets, laser cutters και beacons που στέλνουν στο κινητό των σπουδαστών ενημέρωση σε real time για κάθε τι ενδιαφέρον που γίνεται στο κολέγιο. Μια τεράστια lounge area είναι το κέντρο της κοινωνικής ζωής του κολλεγίου, ένας πρωτοποριακός πολυχώρος – αμφιθέατρο, το κέντρο της πολιτιστικής ζωής και της ψυχαγωγίας, ενώ μοντέρνες βιβλιοθήκες με χιλιάδες τίτλους βιβλίων και με ηλεκτρονική πρόσβαση σε άπειρες βάσεις ακαδημαϊκών δεδομένων διασυνδέουν το BCA με το σύνολο της επιστημονικής γνώσης στους τομείς των σπουδών που προσφέρει: ναυτιλιακά, ξενοδοχειακά, διοίκηση επιχειρήσεων, digital marketing, οικονομικά.

Ένα “βρετανικό” city-campus  στους Αμπελοκήπους-3

Σε εποχές κρίσης και ανεργίας το BCA οδηγεί τους σπουδαστές του σε τομείς με απασχόληση 100% όπου, μάλιστα, μπορούν να αμείβονται ενόσω ακόμη σπουδάζουν, κάνοντας την πρακτική τους εξάσκηση σε μεγάλες εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές, με τις οποίες το BCA συνεργάζεται.

Τη συνολική εποπτεία των σπουδών του  ΒCA έχει το – εξειδικευμένο σε θέματα ναυτιλίας και επιχειρηματικότητας – πανεπιστήμιο του Πλύμουθ, ένα από τα 15 καλύτερα βρετανικά Πανεπιστήμια. Το πανεπιστήμιο του Πλύμουθ χορηγεί και τους τίτλους σπουδών, bachelor's και μεταπτυχιακούς, οι οποίοι αναγνωρίζονται σε όλον τον κόσμο – και από το ελληνικό κράτος ως πλήρως ισότιμοι των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή