Handelsblatt: «Η Ελλάδα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί»

Handelsblatt: «Η Ελλάδα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί»

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα πληρώνει περισσότερα για να δανειστεί» είναι ο τίτλος σε άρθρο της «Handelsblatt», με αφορμή την άνοδο του επιτοκίου για το δεκαετές ομόλογο.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης του για τον προϋπολογισμό προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές, με αποτέλεσμα την άνοδο του επιτοκίου για το 10ετές ομόλογο.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται και κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι αποδίδουν την άνοδο στις αναταράξεις στην Τουρκία αλλά και στα σχέδια Τσίπρα για μη περικοπή των συντάξεων.

«Οι διεθνείς κεφαλαιαγορές αντιδρούν σε αναταράξεις στην Ελλάδα. Κυρίως τα σχέδια της κυβέρνησης Τσίπρα για τον προϋπολογισμό προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η άνοδος του επιτοκίου οφείλεται σε αναταράξεις στην τουρκική οικονομία και την Αργεντινή. Ειδικοί σε οικονομικά ζητήματα στην Αθήνα ωστόσο επισημαίνουν πως η άνοδος δεν οφείλεται αποκλειστικά σε αυτό αλλά και στα σχέδια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μην προχωρήσει σε περικοπές των συντάξεων την 1η Ιανουαρίου του 2019. Ελεγκτές των δανειστών αναμένονται στις 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για τον πρώτο έλεγχο από την εκπνοή του τρίτου προγράμματος προσαρμογής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή