Νέα «πυρά» από Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ για τα μπαράζ

Νέα «πυρά» από Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ για τα μπαράζ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πραξικοπηματική» χαρακτήρισε η Σούπερ Λίγκα την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ να μην επικυρώσει την προκήρυξή της στο σκέλος του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν, στο περιθώριο της συζήτησης, χθες στο Διαιτητικό Δικαστήριο, της προσφυγής του συνεταιρισμού κατά της απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη της Λίγκας κάνει λόγο για τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο από τη Φούτμπολ Λιγκ μόνο του πρωταθλητή, ενώ η Ε.Ε. της ΕΠΟ με ψήφους 10-6 αποφάσισε να υποβιβαστούν τρεις ομάδες, να ανεβεί μία και ο 13ος της Σούπερ Λίγκας να παίξει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας για μία θέση στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Η μεγάλη Λίγκα θεωρεί απαράδεκτο ότι η απόφαση της Ε.Ε. ελήφθη 24 ώρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ τόνισε ότι η προκήρυξή της έπρεπε να γίνει δεκτή, καθώς η μικρή Λίγκα είχε καταθέσει σχέδιο προκήρυξης και όχι προκήρυξη.

Με τη σειρά της, η ΕΠΟ ανέφερε ότι η καθυστέρηση της έγκρισης της προκήρυξης της Σούπερ Λίγκας οφείλεται σε αιτήματα αναβολών της ίδιας της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, ενώ επεσήμανε ότι η Φούτμπολ Λιγκ έχει καταθέσει την προκήρυξή της από τις 2/8.

Το δικαστήριο έδωσε προθεσμία στις δύο πλευρές για κατάθεση υπομνημάτων μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (7/9).

Ο νομικός σύμβουλος της Λίγκας Γιάννης Οικονομάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ΕΠΟ δικαιούται να κάνει μόνον έλεγχο νομιμότητας στις προκηρύξεις και όχι έλεγχο σκοπιμότητας», ενώ ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Μπάρτζης τόνισε: «Δεν φταίει η ΕΠΟ που φθάσαμε έως την τελευταία ημέρα. Η ΕΠΟ πάτησε στο ότι υπήρχαν δύο προκηρύξεις. Και η Φούτμπολ Λιγκ είχε καταθέσει την δική της πολύ νωρίτερα. Οι δύο προκηρύξεις ήταν αντικρουόμενες και κάποιος έπρεπε να το λύσει. Η πρόταση που επελέγη τελικά ήταν η πιο δημοκρατική».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή