Προσυνεδριακή καμπάνια ξεκινάει το Ποτάμι

Προσυνεδριακή καμπάνια ξεκινάει το Ποτάμι

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα άρξασθαι». Ο Στ. Θεοδωράκης, γνωρίζοντας πως ένα από τα βασικά «αγκάθια» του κόμματός του είναι οι διαφορετικές τάσεις εντός της Κ.Ο., πραγματοποίησε χθες την πρώτη για τη «νέα σεζόν» συνεδρίαση, με τους βουλευτές να είναι, ύστερα από καιρό, άπαντες παρόντες. Η βασική εισήγηση του κ. Θεοδωράκη εστίασε σε δύο επίκαιρους τομείς. Ο πρώτος ήταν για την καταστροφή στο Μάτι, που μόλις πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε ο πρόεδρος του κόμματος, και ο δεύτερος αφορούσε τον κρίσιμο τομέα της Δικαιοσύνης με επίκεντρο τον νόμο Παρασκευόπουλου. Πηγές του κόμματος, εξάλλου, τόνιζαν πως ο κ. Θεοδωράκης ήταν ο πρώτος πολιτικός που έθιξε το θέμα της αποφυλάκισης Φλώρου και «ακολούθησαν οι αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων». Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση, που κύλησε σε κλίμα ενότητας, αποφασίστηκε να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση με κεντρικό θέμα τις αποφυλακίσεις και συγκεκριμένα το ερώτημα πόσες έχουν πραγματοποιηθεί βάσει πιστοποιητικών αναπηρίας.

Στον δρόμο τώρα προς το «συνέδριο επανεκκίνησης», το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει «στον αέρα» η νέα καμπάνια του κόμματος. Κεντρικό θέμα είναι 30 πρόσωπα να παρουσιάσουν αντίστοιχα 30 «πρωτοποριακές θέσεις του Ποταμιού». Σύμφωνα με όσα αναφέρουν από τη Σεβαστουπόλεως, πρωταγωνιστές θα είναι απλά στελέχη του κόμματος όλων των ηλικιών, επιχειρώντας έτσι να αναδειχθεί ολόκληρο το φάσμα των αποδεκτών του νέου μηνύματος του Ποταμιού. Τέλος, μια αναφορά του κ. Αδ. Γεωργιάδη στο ραδιόφωνο του News247 προκάλεσε την ανεπίσημη αλλά σκληρή αντίδραση του κόμματος. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε πως κατά τη γνώμη του «αν το Ποτάμι ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας», προσθέτοντας πως «δεν μηδενίζω την πορεία του», αλλά «ο κ. Θεοδωράκης όταν έκανε τις ρεβεράντζες υπέρ Τσίπρα, έπραξε λάθος». Από το Ποτάμι, συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη σχολίασαν, ιδιαιτέρως καυστικά, τα λεγόμενα του αντιπροέδρου. «Δεν θυμόμαστε στο Ποτάμι να έχουμε κάνει οποιαδήποτε συμφωνία με τον κ. Γεωργιάδη. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι καλό ο κ. Γεωργιάδης να αρκείται σε συστάσεις και υποδείξεις προς το κόμμα που είναι αντιπρόεδρος», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή