Σε εξέλιξη η ανάπλαση πρώην εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος»

Σε εξέλιξη η ανάπλαση πρώην εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό σχέδιο για την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος» στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Ηδη, έχει ξεκινήσει η κατασκευή της Β΄ φάσης του έργου, η οποία περιλαμβάνει την αξιοποίηση δύο οικοδομικών τετραγώνων, που στο παρελθόν στέγαζαν το λιθογραφείο της εταιρείας (όπου τυπώνονταν οι συσκευασίες των τσιγάρων) και τα κεντρικά γραφεία της. Στο πλαίσιο αυτό, κατασκευάζονται κτίριο γραφείων επιφάνειας 30.000 τ.μ. και ξενοδοχειακό συγκρότημα 18.000 τ.μ., με το συνολικό ύψος της επένδυσης να ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 65 εκατ. αφορούν τα γραφεία και τα υπόλοιπα 35 εκατ. το ξενοδοχείο.

Οπως αναφέρει ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand Real Estate, η οποία έχει αποκτήσει και αναπτύσσει την έκταση, σε κοινοπρακτικό σχήμα με την EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης), το κτίριο γραφείων, για το οποίο υπάρχει συμφωνία αγοράς του από την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019, ενώ το ξενοδοχείο θα παραδοθεί προς χρήση εντός του 2020. Για το συγκεκριμένο ξενοδοχειακό ακίνητο πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο συζητήσεις με φορείς της αγοράς ακινήτων που ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν την αγορά του με το πέρας της κατασκευής του.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Απρίλιο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανάπλασης, με την ανάπτυξη ενός νέου σύγχρονου κτιρίου γραφείων 11.000 τ.μ., που δημιουργήθηκε στη θέση που βρίσκονταν οι παλιές αποθήκες της «Παπαστράτος» (Κτίριο Βόμβα). Το συνολικό ύψος της επένδυσης για τη μετατροπή του εν λόγω ακινήτου σε κτίριο γραφείων ανήλθε σε 14 εκατ. ευρώ, ενώ είναι εξ ολοκλήρου μισθωμένο στην εταιρεία Teleperformance. Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει επίσης περάσει στον πλήρη έλεγχο της Grivalia, καθώς η εισηγμένη προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση και του υπόλοιπου 50% των μετοχών της ιδιοκτήτριας του ακινήτου εταιρείας Piraeus Port Plaza I, στην οποία κατείχε ήδη το 50% από τον Οκτώβριο του 2016. Το τίμημα υπολογίζεται ότι ανήλθε σε 3,87 εκατ.

Η ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος» στον Πειραιά περιλαμβάνει και μια τρίτη φάση, η οποία αφορά ένα ακόμα οικοδομικό τετράγωνο, με ορίζοντα ωρίμανσης της εν λόγω επένδυσης μετά το 2020. Αρχικά, υπήρχε η πρόθεση ανέγερσης του ξενοδοχείου στην εν λόγω έκταση, αλλά πλέον φαίνεται ότι ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει κάτι διαφορετικό, με την προτιμητέα χρήση να μην έχει ακόμα αποφασιστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή