Προετοιμασία… μνήμης για την Εθνική

Προετοιμασία… μνήμης για την Εθνική

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εγνωσμένη αξία των πρωτοκλασάτων παικτών που επέστρεψαν στην εθνική ομάδα μπάσκετ, καθώς και η διάθεση και η συγκέντρωση που έχουν και οι 14 για τους δύο αγώνες της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2019, με αντιπάλους τη Σερβία και τη Γεωργία, προκαλούν αισιοδοξία για την επίτευξη των δύο νικών που χρειάζεται η ελληνική ομάδα για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην τελική φάση της Κίνας. Απαντες οι παίκτες (πλην Πρίντεζη που κήδεψε τον παππού του) που κλήθηκαν από τον τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο άρχισαν προπονήσεις στο ΟΑΚΑ, χθες, ενώ αύριο θα αναχωρήσουν για το Παρίσι και τα δύο φιλικά παιχνίδια με τη Γαλλία και το Μαυροβούνιο. Η βραχεία προετοιμασία της Εθνικής αποτελεί εμπόδιο για την ετοιμότητα και τους αυτοματισμούς που πρέπει να… θυμηθούν ξανά οι διεθνείς παίκτες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και της Φενέρ, αφού είχαν απουσιάσει από τα έξι παιχνίδια της πρώτης προκριματικής φάσης.

«Κάθε παίκτης που έρχεται στην Εθνική, έχει την ίδια αξία και του δίνουμε την ίδια βαρύτητα. Ειδικά αυτή τη φορά δουλέψαμε πάρα πολύ για να έχουμε αυτό το ρόστερ. Κάποιοι έρχονται από το πρώτο στάδιο προετοιμασίας με τις ομάδες τους, κάποιοι δεν έχουν πάει καν στην προετοιμασία της ομάδας τους. Είμαστε αναγκασμένοι σε τέσσερις προπονήσεις να ετοιμάσουμε ένα αξιόλογο πρόσωπο σαν ομάδα», υπογράμμισε ο τεχνικός της Εθνικής, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη δικαιολόγησε με την επιδείνωση των σχέσεων του ΝΒΑ και της FIBA που έχει ως αντίκτυπο την έμμεση άρνηση των αμερικανικών ομάδων να επιτρέψουν στους Ευρωπαίους παίκτες να συμμετάσχουν στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ. «Δεν μας βοήθησαν οι συγκυρίες. Η έναρξη του ΝΒΑ νωρίτερα και οι εξελίξεις στους Μπακς δεν βοήθησαν να έρθει. Η διάθεσή του για να αποτελεί μέλος της εθνικής ομάδας, είναι δεδομένη. Εχουμε επαφή, δεν υπάρχει θέμα για μένα».

• Με κορυφαίο τον Ζακ Λε Ντέι (30 π.) ο Ολυμπιακός νίκησε (99-66) το Ρέθυμνο σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στο ΣΕΦ και χαρακτηριστικό της εύκολης επικράτησης ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (39-18). O Παναθηναϊκός θα δώσει νέο φιλικό αγώνα με την Κλουζ (23/9), στη Ρουμανία.

• Την επίσκεψη του Σέρβου πρέσβη στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, δέχτηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και υπήρξε εγκάρδια συνομιλία των δύο ανδρών, ενόψει του αγώνα των δύο εθνικών ομάδων στο Ηράκλειο (13/9).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή