ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στο Σινσινάτι (φωτογραφίες)

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στο Σινσινάτι (φωτογραφίες)

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε μια τράπεζα, στο κέντρο του Σινσινάτι, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, προτού να πέσει νεκρός και ο ίδιος από τα πυρά αστυνομικών.

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί ενώ βρισκόταν στον χώρο φόρτωσης της τράπεζας Fifth Bank, κοντά στην Φάουντεν Σκουέρ. Στη συνέχεια μπήκε στο χώρο συναλλαγών με τους πελάτες και αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς.

"Πυροβολούσε αθώα θύματα, όπως φαίνεται, και οι αστυνομικοί μας κατάφεραν να τον σκοτώσουν και να αποσοβήσουν αυτήν την απειλή πολύ γρήγορα" είπε ο δήμαρχος του Σινσινάτι Τζον Κράνλεϊ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο δράστης ήταν ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος της τράπεζας. Ο αρχηγός της αστυνομίας Έλιοτ Άιζακ είπε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία. Κατά την ανταλλαγή πυρών δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ακούστηκαν περισσότεροι από 12 πυροβολισμοί. Η Έμπονι Γκίνιαρντ, που εργάζεται σε ένα κατάστημα Dunkin' Donuts στη Φάουντεν Σκουέρ είπε ότι η ίδια και άλλοι εργαζόμενοι και πελάτες έπεσαν στο πάτωμα όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Ο ένοπλος, είπε, βρισκόταν τόσο κοντά που μύριζε το μπαρούτι. "Αρκεί να έριχνε μια ματιά πίσω από τον πάγκο. Θα μας έβλεπε και θα μας πυροβολούσε", σχολίασε.

Ένας περαστικός, ο Λέοναρντ Κέιν, είπε σε μια εφημερίδα ότι κάποιος τον προειδοποίησε και δεν μπήκε στην τράπεζα ενώ κατευθυνόταν προς τα εκεί. Μετά, είδε μια γυναίκα να πηγαίνει επίσης προς την είσοδο αλλά εκείνη φορούσε ακουστικά και δεν τους άκουγε μολονότι της φώναζαν. "Μπήκε μέσα και την πυροβόλησε", είπε ο Κέιν στη Cincinnati Enquirer.

Ορισμένοι από τους πελάτες της τράπεζας κρύφτηκαν σε μια τουαλέτα. Ένα από τα θύματα βρέθηκε σε ένα γειτονικό κατάστημα παγωτών.

Ο Άιζακ δεν αποκάλυψε στους δημοσιογράφους τι τύπο όπλου χρησιμοποίησε ο δράστης. Η αστυνομία δεν είναι επίσης σε θέση προς το παρόν να διευκρινίσει αν ο ένοπλος αυτοπυροβολήθηκε ενώ τον είχαν ήδη βάλει στο στόχαστρό τους "τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις" αστυνομικοί.

Μια εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι είπε ότι τρεις άνδρες και μία γυναίκα μεταφέρθηκαν εκεί με τραύματα από σφαίρες. Οι δύο από αυτούς υπέκυψαν, ένας τραυματίας είναι σε κρίσιμη κατάσταση και ο τέταρτος σε σοβαρή.

Η περιοχή γύρω από την τράπεζα αποκλείστηκε μετά το επεισόδιο. Στους ανθρώπους που βρίσκονταν ήδη μέσα στον ουρανοξύστη Fifth Third Center, ύψους 30 ορόφων, όπου στεγάζεται η τράπεζα, ζητήθηκε να παραμείνουν εκεί, όμως πολύ σύντομα θα τους επιτραπεί να φύγουν.

Σχεδόν τρεις ώρες μετά τους πυροβολισμούς, πολλοί δρόμοι στο κέντρο του Σινσινάτι παρέμεναν κλειστοί για την κυκλοφορία.

"Δεν είναι κάτι το φυσιολογικό και δεν θα πρέπει να το θεωρούμε φυσιολογικό", σχολίασε ο δήμαρχος μιλώντας στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μοναδική βιομηχανική χώρα όπου σημειώνονται συχνά επειδόσια με πυροβολισμούς. "Ως χώρα, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε", τόνισε ο Κράνλεϊ.

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στο Σινσινάτι (φωτογραφίες)-1
ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στο Σινσινάτι (φωτογραφίες)-2

 

ΗΠΑ: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς στο Σινσινάτι (φωτογραφίες)-3

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή