Ο κόμης εμπνέει

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φόρο τιµής σε έναν από τους πιο πολυδιαβασµένους Γάλλους συγγραφείς αποτίνει ο όµιλος ξενοδοχείων Les Hoteliers Impertinents µε τη δηµιουργία του Hotel Monte Cristo στο Παρίσι.

Η πληθωρική προσωπικότητα του Αλέξανδρου ∆ουµά του πρεσβύτερου και οι περιπέτειες του πολυταξιδεµένου του ήρωα Κόµη Μόντε Κρίστο αποτέλεσαν την αφετηρία για το κοσµοπολίτικο και σοφιστικέ στυλ του ξενοδοχείου, που καλεί τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο.

Τα κατά παραγγελία ζωγραφικά έργα τέχνης στα δωµάτια απεικονίζουν τοπία από µακρινές χώρες, τα σχέδια στις ταπετσαρίες και στις κουρτίνες παραπέµπουν σε Ανατολή και Ασία, τα έπιπλα έχουν µια δόση αποικιακού ύφους και ο χώρος της πισίνας µε τα εξωτικά φυτά «κλείνει το µάτι» στην αφρο-καραϊβική καταγωγή του ∆ουµά.

Όσο για το µπαρ «Le 1802», εµπνέεται από τα σουαρέ που παρέθετε ο συγγραφέας και σερβίρει αποκλειστικά ρούµι, προς τιµήν των προγόνων του, οι οποίοι παρασκεύαζαν το δικό τους στον Άγιο ∆οµίνικο (σηµερινή Αϊτή) στην Καραϊβική.

www.hotelmontecristoparis.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή