«Σεληνιασμένος» ο Τζόκοβιτς με Μίλμαν

«Σεληνιασμένος» ο Τζόκοβιτς με Μίλμαν

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σχετική ευκολία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον Τζον Μίλμαν με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-4) στον προημιτελικό και προκρίθηκε στους ημιτελικούς του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κέι Νισικόρι απόψε το βράδυ (23.00). Ο Σέρβος πρωταθλητής φτάνει στους «4» του αμερικανικού γκραν σλαμ 11η σερί φορά (πέρυσι δεν αγωνίστηκε, λόγω του τραυματισμού του). Ο «Νόλε» μέχρι στιγμής βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, έχοντας χάσει μόνο δύο γκέιμ σε πέντε αγώνες (15-2) και είναι πλέον έτοιμος να διεκδικήσει τον τρίτο του τίτλο στο τουρνουά της Νέας Υόρκης.

Και ενώ ο Τζόκοβιτς πραγματοποιεί καταπληκτική πορεία, οι καιρικές συνθήκες δεν έχουν βοηθήσει καθόλου το έργο των αθλητών στο συγκεκριμένο τουρνουά. Παρ’ όλα αυτά, ο Τζον Μίλμαν, παρά την ήττα, φαίνεται πως το διασκέδασε αρκετά: «Θα έπαιζα και σε πισίνα αν ήταν κάθε εβδομάδα να είμαι σε προημιτελικό γκραν σλαμ. Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό». Ο 29χρονος Αυστραλός βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο κορυφαίους τενίστες σε αυτό το γκραν σλαμ, όπως είναι ο Ρότζερ Φέντερερ (τον οποίο κέρδισε με 3-1 στη φάση των «16») και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο ίδιος δηλώνει πως ήταν σίγουρα μια ξεχωριστή εμπειρία.

Αντίπαλος του Τζόκοβιτς στον ημιτελικό θα είναι ο Ιάπωνας Κέι Νισικόρι, ο οποίος σε έναν εντυπωσιακό αγώνα κέρδισε με 3-2 (2-6, 6-4, 7-6, 4-6, 6-4) τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς. Ο 28χρονος τενίστας μπορεί να μην άρχισε καλά τον αγώνα, αλλά κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, η ψυχραιμία του, τα τρεξίματά του και η ποικιλία στα χτυπήματά του τον ανέδειξαν νικητή έπειτα από τέσσερις ώρες παιχνιδιού. Ο Τζόκοβιτς στις τελευταίες 16 αναμετρήσεις κόντρα στον Νισικόρι μετράει 14 νίκες και φυσικά είναι το απόλυτο φαβορί. Στον άλλο ημιτελικό της ημέρας, το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης Ράφα Ναδάλ αντιμετωπίζει το νούμερο τρία Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο για μία θέση στον τελικό (23.00). Ο Ισπανός πρωταθλητής προέρχεται από έναν καταπληκτικό προημιτελικό, καθώς κέρδισε τον Ντομινίκ Τιμ με 3-2 σετ, σε αγώνα που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ώρες. Στον αντίποδα, ο Αργεντίνος Ντελ Πότρο επικράτησε με 3-1 σετ του Αμερικανού Τζον Ισνερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή