Κοτζιάς για ΠΓΔΜ: Κερδίζουμε να μη λέγεται Μακεδονία αλλά Βόρεια Μακεδονία

Κοτζιάς για ΠΓΔΜ: Κερδίζουμε να μη λέγεται Μακεδονία αλλά Βόρεια Μακεδονία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη συμφωνία των Πρεσπών για την ΠΓΔΜ τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το κέρδος της, είναι «η χώρα να μην λέγεται Μακεδονία αλλά Βόρεια Μακεδονία».

«Κερδίζουμε να μην λέγεται Μακεδονία αλλά Βόρεια Μακεδονία. Πολλοί συνάδελφοί μου κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι εδώ και 15 χρόνια όλοι αυτοί την ονομάζουν Μακεδονία. Με τη δική μας κυβέρνηση, θα ονομάζεται και από τους Αμερικάνους Βόρεια Μακεδονία. Γι' αυτό λέμε ότι πήραμε πίσω το όνομα και όχι ότι το παραδώσαμε όπως μας λένε», δήλωσε ο Ν. Κοτζιάς μιλώντας στον Real Fm και συνέχισε:

«Από τους Αμερικάνους ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε το ΠΓΔΜ. Από την εποχή Σημίτη, ένα ωραίο βράδυ, αναγνώρισαν τη γείτονα χώρα με το όνομα Μακεδονία όπως και 145 άλλα κράτη. Η υποκρισία έχει φτάσει πια στο σημείο της ανοησίας. Τώρα κάνουν ως ''μωρές παρθένες'' γιατί ο Τραμπ ονοματίζει τη γείτονα χώρα έτσι όπως την έχει αναγνωρίσει επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς τα 3/4 των κρατών του κόσμου έχει αναγνωρίσει τη γείτονα χώρα ως Μακεδονία και ευτυχώς με τη συμφωνία μας θα γίνει Βόρεια Μακεδονία».

Ο κ. Κοτζιάς επισήμανε ότι «οι Σκοπιανοί αγοράζουν γουρούνι στο σακί» γιατί όπως λέει, «ενώ η γειτονική χώρα θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα, αλλαγή του Συντάγματος και ονόματος, συνεχίζει να εξαρτάται από την απόφαση της Ελλάδας καθώς εάν η χώρα μας δεν εγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με απόλυτη πλειοψηφία από τη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή