Δημοσκόπηση: Δυσαρεστήμενο το 68% των Γερμανών με το έργο της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση: Δυσαρεστήμενο το 68% των Γερμανών με το έργο της κυβέρνησης

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητικά κρίνει την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ένας στους δύο Γερμανούς, ενώ θετική άποψη εκφράζει το 43% των ερωτηθέντων. Συνολικά, το 68% των Γερμανών δηλώνει δυσαρεστημένο από το έργο της κυβέρνησης της χώρας.

Σύμφωνα με την τακτική δημοσκόπηση DeutschlandTrend για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης συνασπισμού εκφράζει το 31%, ποσοστό κατά έξι μονάδες αυξημένο από τον περασμένο μήνα, ενώ, ειδικά στο θέμα της μετανάστευσης, μόλις το 27% θεωρεί ότι η ενσωμάτωση των προσφύγων στην γερμανική κοινωνία είναι «καλή ή πολύ καλή». Το αντίθετο πιστεύει το 69%.

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε ό,τι αφορά την ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας, με το 69% των ερωτηθέντων να διακρίνει ελλείψεις και μόνο το 23% να δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ κριτική ασκείται και στην πολιτική επαναπροωθήσεων των προσφύγων των οποίων η αίτηση ασύλου απορρίπτεται, με το 83% να κάνει λόγο για «πολύ κακή ή κακή» πρακτική. Θετική άποψη για το θέμα έχει μόνο το 11% των Γερμανών.

Χαμηλό όμως (27%) είναι και το ποσοστό εκείνων οι οποίοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση λαμβάνει επαρκή μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η βία και η εγκληματικότητα, με το 69% να διατηρεί αντίθετη γνώμη. Η γερμανική κοινή γνώμη πάντως εμφανίζεται διχασμένη σε ό,τι αφορά το εάν η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τις ανησυχίες των πολιτών στο θέμα της μετανάστευσης. Στην αντίστοιχη ερώτηση, το 49% απαντά θετικά, ενώ το 51% αρνητικά.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς, το 43% δηλώνει ότι εμπιστεύεται την κυβέρνηση, το 81% την Αστυνομία, το 65% την Δικαιοσύνη και το 47% τα ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή