Μπρέγκοβιτς σε ξεχωριστή συναυλία

Μπρέγκοβιτς σε ξεχωριστή συναυλία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς τον γνωρίζουμε καλά στη χώρα μας· οι μουσικές του είναι εξαιρετικά αγαπητές, όπως και οι ζωντανές εμφανίσεις του, οι οποίες μετρούν δεκαετίες στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές μας. Αύριο θα τον δούμε ξανά, αυτή τη φορά στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου θα έρθει με την μπάντα του, τους Wedding and Funeral Band, για μια πολύ ξεχωριστή συναυλία. Σε αυτήν, το σύνολο των εγχόρδων και των χορωδών θα ενωθεί, προκειμένου να ταξιδέψει το κοινό στα αξεπέραστα σάουντρακ του συνθέτη. Και δεν είναι λίγα αυτά: από τη «Βασίλισσα Μαργκό» μέχρι τις σπουδαίες συνεργασίες με τον Εμίρ Κουστουρίτσα («Ο καιρός των τσιγγάνων», «Arizona Dream», «Underground»), οι μουσικές επενδύσεις ταινιών καθιέρωσαν τον Μπρέγκοβιτς παγκοσμίως, μπλέκοντας τους παραδοσιακούς με τους σύγχρονους ρυθμούς.

Πάνω στη σκηνή, ο Βόσνιος καλλιτέχνης συνδυάζει τα πνευστά της τσιγγάνικης μουσικής, που τόσο τον συναρπάζει, με κρουστά, καθώς και τις βουλγάρικες πολυφωνίες με μια χορωδία από ανδρικές φωνές. Ντυμένος συνήθως στα λευκά, καθισμένος ανάμεσα σε ένα ενισχυτή, έναν υπολογιστή, μια ηλεκτρική κιθάρα και στην μπάντα του, διευθύνει μια πολύχρωμη ομάδα που ποικίλλει σε μέγεθος και στην Αθήνα θα μετρά πάνω από 10 όργανα.

​​Εναρξη στις 9 μ.μ., στο Ξέφωτο του Πάρκου. Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή