Καθησυχάζουν τους θεσμούς ενόψει των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ

Καθησυχάζουν τους θεσμούς ενόψει των εξαγγελιών Τσίπρα στη ΔΕΘ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να καθησυχάσει τους ευρωπαίους εταίρους ότι οι όποιες εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ δεν θα πλήξουν τους συμφωνημένους δημοσιονομικούς στόχους, επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο του Eurogroup της Παρασκευής.

Οι διαβεβαιώσεις Τσακαλώτου έρχονται ως απάντηση στις –σε χαμηλούς τόνους εκδηλωθείσες ανησυχίες Ευρωπαίων  αξιωματούχοι- οι οποίοι διεμήνυαν  ότι η τήρηση των συμφωνημένων και η εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων από το 2019 είναι «θέμα εμπιστοσύνης».

Ετσι, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες των εταίρων, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να τους διαβεβαίωσε στο περιθώρio του Eurogroup ότι οι παροχές που θα ανακοινωθούν δεν πρόκειται να σοκάρουν τους θεσμούς.

Σε ανάλογο κλίμα, κυβερνητικός αξιωματούχος διαβεβαίωνε νωρίτερα στο Reuters ότι κανένα από τα μέτρα που θα εξαγγελθούν στη ΔΕΘ δεν θα θέσει σε κίνδυνο τον στόχο του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα, το διεθνές πρακτορείο αναφέρεται στις επικείμενες εξαγγελίες Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρει τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στη θυμωμένη κοινή γνώμη που θα θέλει να επιβραβευθεί για τα χρόνια θυσιών από τη μία, και στις αγορές από την άλλη που πολύ εύκολα μπορεί να χάσουν την υπομονή τους με κάθε σημάδι παρέκκλισης από τη δημοσιονομική σταθεροποίηση που υπήρξε κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων διάσωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή