Ποδόσφαιρο: Νέο ξεκίνημα για την Εθνική από το Ταλίν

Ποδόσφαιρο: Νέο ξεκίνημα για την Εθνική από το Ταλίν

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τελικό στόχο την παρουσία στο Euro 2020, η Ελλάδα ξεκινάει σήμερα την πορεία της προς τη μεγάλη διοργάνωση μέσω του Nations League, ευχόμενη να μην «τριτώσει το κακό» και απουσιάσει από τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση μετά το πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016. Μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε η εθνική ομάδα μας στη μετά Σάντος εποχή με διαφορετικούς προπονητές, δεκάδες ποδοσφαιριστές και σύνολο πλήρους ανυποληψίας για διάφορους λόγους, ο Μίχαελ Σκίμπε χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης τόσο της διοίκησης της ΕΠΟ όσο και των διεθνών ποδοσφαιριστών.

Η Ελλάδα πέταξε χθες για το Ταλίν, όπου απόψε αντιμετωπίζει την Εσθονία, στον πρώτο αγώνα του Nations League, έχοντας ως αντιπάλους στον όμιλο, πλην των Εσθονών, τη Φινλανδία και την Ουγγαρία. Το ρόστερ των αγώνων με Εσθονία σήμερα και Ουγγαρία την Τρίτη αποτελείται κατά κύριο λόγο από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Κώστας Σταφυλίδης, Παναγιώτης Ρέτσος, Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι τραυματίες, ενώ ο Ανδρέας Σάμαρης δεν κλήθηκε λόγω αγωνιστικής απραξίας, δεδομένου ότι δεν υπολογίζεται στην Μπεφνίκα.

Ως προς τους τραυματισμούς, ο Ζέκα αποχώρησε προληπτικά από την προπόνηση της Πέμπτης, που ήταν η τελευταία επί ελληνικού εδάφους, λόγω ήπιων ενοχλήσεων.

Ο Μιχάλης Μπακάκης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και ο Σκίμπε καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς να υπολογίζει τον δεξιό μπακ της ΑΕΚ. Εν τω μεταξύ, ο Κώστας Τσάνας ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ και θα παραμείνει στο πλευρό του Μίχαελ Σκίμπε ως βοηθός του. Σχολιάζοντας τις κρίσιμες αναμετρήσεις που ακολουθούν τους επόμενους μήνες, ο Τάσος Δώνης επεσήμανε πως η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει και εντός γηπέδου πως είναι το φαβορί του ομίλου. «Είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση», ανέφερε ο παίκτης της Στουτγάρδης, προσθέτοντας: «Είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση για μας. Εχουμε την ευκαιρία να περάσουμε κατευθείαν στο Euro 2020».

Το πλάνο της ενδεκάδας του αγώνα θα ξεκαθαρίσει σήμερα, καθώς ο Μίχαελ Σκίμπε έχει κάποιες σκέψεις στο μυαλό του, προσπαθώντας να δώσει συγκεκριμένο χαρακτήρα στην ομάδα ενόψει της διετίας που ακολουθεί, με βάση σίγουρα τους παλιούς (Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μήτρογλου), τους μεσοεπιθετικούς Φορτούνη, Μάνταλο, αλλά και το «νέο αίμα» που ανάλογα με τη φόρμα και τις ανάγκες του αγώνα θα διαμορφώνει την ενδεκάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή