Τσίπρας στη ΔΕΘ: Οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας να δώσουμε μια νέα πνοή στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στη ΔΕΘ.

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή» και υπογράμμισε ότι «ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ως χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή».

 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ θα αποτελέσει το καλύτερο θεμέλιο μιας νέας προοπτικής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

 

Συνάντηση με την διοίκηση της ΔΕΘ

Ιστορική χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΔΕΘ γιατί, όπως είπε, μέχρι τώρα οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, στο πλαίσιο βεβαίως που έχει συμφωνηθεί και που είναι τι ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ που βγήκαν από μνημόνια.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Στη σημείο αυτό ο πρωθυπουργός είπε πώς η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση κα να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

Ο κ Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί -όπως είπε- η ΔΕΘ ανοίγει εκ νέου τα φτερά της, και ευχαρίστησε τη διοίκηση για τις προσπάθειες που καταβάλει. Εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ που παρουσίασε ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας, το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2026, όταν θα συμπληρωθούν τα εκατό χρόνια της ΔΕΘ. Είπε ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την ανάπλαση και στο σημείο αυτό παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός. Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, λέγοντας στον κ. Ταίπρα ότι θα είναι αυτός ο πρωθυπουργός που θα εγκαινιάσει και τη διοργάνωση του 2026.

 

 

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή