Η ελληνική ρυθμική γυμναστική στο Παγκόσμιο

Η ελληνική ρυθμική γυμναστική στο Παγκόσμιο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα αρχή φιλοδοξεί να κάνει η ελληνική ρυθμική γυμναστική στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η πρωταθλήτρια του ατομικού Ελένη Κελαϊδίτη θα είναι η πρώτη που θα μπει στη… μάχη και στοχεύει να αφήσει το στίγμα της σε μια μεγάλη διοργάνωση. Από την άλλη πλευρά, στο ανσάμπλ, μετά τις αλλαγές που έκαναν οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας, έχει προκύψει ανανεωμένη ομάδα με νέους προπονητές που φιλοδοξούν να δείξουν και στο ταπί το πρώτο… δείγμα γραφής της δουλειά τους.

«Στόχος μου είναι να βρεθώ ανάμεσα στις 15 κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου στο σύνθετο ατομικό. Αυτό θα με βοηθήσει να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση ενόψει των αγώνων που θα κρίνουν την ολυμπιακή πρόκριση. Βρίσκομαι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Μεγάλο όνειρό μου αποτελεί και η πρόκριση σε έναν τελικό.

Περισσότερες πιθανότητες για να το καταφέρω είναι στις κορύνες, παρόλο που εγώ αγαπώ την μπάλα», τόνισε η πρωταθλήτρια. Στην περυσινή διοργάνωση η Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία προπονείται με τη Μαρίνα Φατέεβα, ήταν 13η στον προκριματικό και 20ή στον τελικό του σύνθετου ατομικού.

Ο προκριματικός του ατομικού, για πρώτη φορά, θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες και οι αθλήτριες θα αγωνίζονται σε ένα όργανο κάθε μέρα. Στο ατομικό θα πάρουν μέρος 161 αθλήτριες. Ο τελικός στο σύνθετο ατομικό θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

Οι αγώνες στο ανσάμπλ θα αρχίσουν στις 15 Σεπτεμβρίου. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελείται από τις Χρύσα Μουτάφη, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ιωάννα Τζιατζιά, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου, Αύρα Ντούρο με προπονήτριες τις Φωτεινή Κωτσοπούλου και Σοφία Αϊβαθιάδου. Στην «Αρένα Αρμεέτς» θα αγωνιστούν 36 εθνικές ομάδες. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί για τις αθλήτριες τη σημαντικότερη διοργάνωση της χρονιάς. Στόχος είναι μια καλή εμφάνιση που θα τις βοηθήσει να θέσουν τις βάσεις ώστε την επόμενη χρονιά, στο Μπακού, να διεκδικήσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή