Ποδόσφαιρο: Απλώς… υποκριτές

Ποδόσφαιρο: Απλώς… υποκριτές

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αγωνιστικές πέρασαν και ήρθε το… διάλειμμα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Nations League. Και αν θεωρηθεί σωστή η παροιμία «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», μάλλον δεν θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι πως κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο. Ειδικά στη νοοτροπία παραγόντων, προπονητών, παικτών και αθλητικού Τύπου.

Τι βιώσαμε εδώ και δεκαπέντε ημέρες από την αυλαία; Αν ήταν πέναλτι το μαρκάρισμα στον Πρίγιοβιτς, αν σωστά σφυρίχθηκε η εσχάτη των ποινών υπέρ του Μάνταλου, αν ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην κορυφή, αν η ΑΕΚ θα διατηρήσει τα πρωτεία, αν τα «τρομερά μωρά του Δώνη» θα κάνουν την υπέρβαση…

Μια… «μισή» συγγνώμη από τον ΠΑΟΚ και υπονοούμενα για προβοκάτσια ακολούθησαν την παρ’ ολίγον φονική φωτοβολίδα στη Νέα Σμύρνη κατά των απλών φιλάθλων του Πανιωνίου. Και για να μην ξεφύγουμε από τα τετριμμένα, ήρθαν και οι υποσχέσεις πως θα βρεθεί ο ένοχος και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά. Οπως ακριβώς συνέβη, σε κάθε ανάλογη περίπτωση. Γι’ αυτό υπάρχει το… αδιαχώρητο στις φυλακές που εκτίουν τις ποινές τους οι χούλιγκαν των γηπέδων…

Ουδείς σκέφτεται πως από τύχη δεν είχαμε ένα ακόμα θύμα στις εξέδρες, σε ένα περιστατικό που θύμισε Αλκαζάρ με τον θάνατο του Χαράλαμπου Μπλιόνα το 1986. Θα προσπεραστεί το συμβάν, με ένα πρόστιμο για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θα ζήσουνε όλοι καλά κι αυτοί καλύτερα. Αφού δεν χτύπησε κάποιος, γιατί να υπάρξει αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας; Ούτε μύτη δεν άνοιξε.

Οσο για την αντίδραση αυτών που θα είχαν συμφέρον από μια σκληρή τιμωρία, δεν το συζητούν και πολύ. Για τον απλούστατο λόγο, πως την άλλη φορά η φωτοβολίδα πιθανώς να φύγει από χέρι δικό τους οπαδού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή