Tech Olympus summit: Ομιλίες στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ

Tech Olympus summit: Ομιλίες στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομιλίες με έμπνευση από ανθρώπους της τεχνολογίας και της καινοτομίας ακούστηκαν στη διάσκεψη κορυφής Tech Olympus, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ και διοργάνωσε ο φορέας καινοτομίας found.ation σε συνεργασία με την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζεφρι Πάιατ, ενώ μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και ο σύμβουλος Πολιτικής Τεχνολογίας του προέδρου στο Λευκό Οίκο, ο Ελληνοαμερικάνος Μάικλ Κράτσιος.

Όπως είπε ο Αμερικανός Πρέσβης μέσα από τα ταξίδια του σε όλη την Ελλάδα άκουσε πολλές ιστορίες επιτυχίας. Και μπορεί οι start-ups επιχειρήσεις να είναι κάτι νέο στην ελληνική οικονομία, αλλά στις ΗΠΑ μπορεί να δει κανείς πολλούς Έλληνες με start ups επιχειρήσεις που ευημερούν και επιτυγχάνουν. "Είναι συναρπαστικό να βλέπεις ότι πολλοί από αυτούς επιστρέφουν στην Ελλάδα και προσπαθούν να δημιουργήσουν και να καινοτομήσουν εδώ. Αυτό το πρόγραμμα είναι μέρος των προσπαθειών της Πρεσβείας να βοηθήσει ώστε Αμερικάνοι καινοτόμοι επιχειρηματίες start-up να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να ενδυναμώσει αυτό που ήδη γίνεται στην Ελλάδα", σημείωσε.

«Είμαι ενθουσιασμένος που έχουμε ισχυρή παρουσία μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας στο περίπτερο των ΗΠΑ. Καθόλου τυχαία, απέναντι από το αμερικανικό περίπτερο είναι το περίπτερο της Ελλάδας με 100 start ups», σημείωσε ο κ.Πάιατ και τόνισε πως η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίζει να χτίζει γέφυρες συνεργασίας.

Για τη σημασία που έχει η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου και η θεσμοθέτηση του τρόπου λειτουργίας της τεχνολογικής καινοτομίας, στην εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας, μίλησε ο κ. Κράτσιος, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα στη μητρική του γλώσσα: «Η μητέρα μου είναι από τη Χίο και ο πατέρας μου από την Καστοριά, κάθε φορά που γυρίζω πίσω στην Ελλάδα μου αρέσει τόσο πολύ και σας ευχαριστώ».

Ο κ. Κράτσιος, περιέγραψε την κατάσταση στις ΗΠΑ και πόση βαρύτητα δίνεται στον τομέα της τεχνολογίας, όπως και για το κεφάλαιο ταλέντων και ιδεών που υπάρχει σε όλη τη χώρα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη έχουν δυναμική για να αναπτύξουν τον τομέα της καινοτομίας και τεχνολογίας.

«Ακούσαμε πολύ ενδιαφέροντες διαλόγους και ιστορίες ανθρώπων που ζουν κι επιχειρούν σε αγορές σε όλο τον κόσμο», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συνιδρυτής του Found.ation, Δημήτρης Καλαβρός. Το Found.ation που μετρά, όπως είπε, ήδη 7 χρόνια παρουσίας, βοηθά, μεταξύ άλλων, νεοφυείς επιχειρήσεις είτε να αναπτύξουν την ιδέα τους, είτε να βρουν χρηματοδότηση.

«Όπως ανέφερε και ο κ.Κράτσιος, η silicon valey είναι κουλτούρα, state of mind. Δεν περιορίζεται γεωγραφικά. Το ταλέντο, η διάθεση κεφαλαίου, η φιλικότητα στην επιχειρηματικότητα μπορούν να αποτελέσουν τις βάσεις και για τη Θεσσαλονίκη και για τη Βόρεια Ελλάδα και για την υπόλοιπη χώρα για να μπορέσουμε να δούμε ακόμη περισσότερες τεχνολογικές εταιρείες να προοδεύουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», σημείωσε ο κ. Καλαβρός.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή