Επικαλούνται την Αγία Γραφή: Τι κατέθεσαν οι Βουλγάρες που βανδάλιζαν εκθέματα σε μουσεία

Επικαλούνται την Αγία Γραφή: Τι κατέθεσαν οι Βουλγάρες που βανδάλιζαν εκθέματα σε μουσεία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το περιεχόμενο της Αγίας Γραφής επικαλέστηκαν οι δύο γυναίκες από τη Βουλγαρία που κατέστρεφαν με λάδι εκθέματα από μουσεία, ως κίνητρο για τη δράση τους.

Οπως ομολόγησαν χαρακτηριστικά οι δύο γυναίκες ηλικίας 48 και 51 ετών, οι οποίες προσήχθησαν χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, πίστευαν, επικαλούμενες πάντα την Αγία Γραφή, ότι «εξυγιαίνοντας» – βάζοντας δηλαδή λάδι στα ιερά κειμήλια αυτό θα τους βοηθήσε να ξεπεράσουν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προσωπική τους ζωή.

Σε ό,τι αφορά το χρονικό της προσαγωγής τους όλα άρχισαν όταν οι δύο γυναίκες μπήκαν γύρω στις δέκα το πρωί της Κυριακής στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και ενώ περίμεναν για να εκδώσουν εισιτήρια, η υπάλλληλος παρατήρησε ότι η μία από τις δύο είχε λαδωμένα χέρια.

Αμέσως ειδοποίησε τους φύλακες που τις έθεσαν από επιτήρηση. Ενώ περιφέρονταν στον χώρο του μουσείου όπου βρίσκεται στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής η μια από τις δύο Βουλγάρες έγινε αντιληπτή από γυναίκα φύλακα τη στιγμή που άγγιζε με τα βουτηγμένα στο λάδι χέρια της μια κορνίζα μέσα στην οποία υπήρχαν ιερατικά εκθέματα.

Αφού της έγινε σύσταση στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία που τελικά προχώρησε στην προσαγωγή τους. Κατά την εξέταση τους από αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή τους τρία μπουκάλια με λάδι ενώ κατά την εξέτασή τους ομολόγησαν ότι προχώρησαν στη συγκεκριμένη πράξη.

Οι δύο γυναίκες αναμένεται να οδηγηθούν στις 12 το μεσημέρι στον Εισαγγελέα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή