Η Πορτογαλία πήρε το ντέρμπι με Ιταλία

Η Πορτογαλία πήρε το ντέρμπι με Ιταλία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός πως η Πορτογαλία παρατάχθηκε χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κατάφερε να κερδίσει την ελλιπή Ιταλία με 1-0 και ανέβηκε στην πρώτη θέση του τρίτου ομίλου της Λιγκ 1. Η Πορτογαλία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στα 90 λεπτά, ενώ θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ, καθώς είχε αρκετές ευκαιρίες.

Από το τέταρτο λεπτό, η γηπεδούχος έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Γουίλιαμ Καρβάλιο να φεύγει λίγο άουτ. Στο 25΄ η Ιταλία μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή της Πορτογαλίας, όμως ο Τζάτζα καθυστέρησε και έδωσε την ευκαιρία στους Πορτογάλους να βγουν στην αντεπίθεση. Επειτα από μία φάση διαρκείας, οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν απίθανη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 27΄. Ο Μπερνάρντο Σίλβα βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή, επιχείρησε το σουτ, όμως ο Ραμανιόλι έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή και κράτησε το «μηδέν». Πέντε λεπτά αργότερα, η Πορτογαλία είχε δοκάρι με την παρέμβαση του Κριστάντε, ο οποίος λίγο έλειψε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκαν οι Ιβηρες για να ανοίξουν το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά την ωραία προσπάθεια του Μπρούμα από τα αριστερά, ο Αντρε Σίλβα τελείωσε τη φάση με υποδειγματικό τρόπο και έκανε το 1-0 στο 48΄. Στο 54΄, η ομάδα του Σάντος είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, όμως το σουτ του Σίλβα το εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Ντοναρούμα. Οι Πορτογάλοι συνέχισαν την πίεση για ένα δεύτερο γκολ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Κανσέλο, Πέπε, Ντίας, Ρούι, Πίζι (74΄ Σάντσες), Νέβες, Καρβάλιο (86΄ Ολιβέιρα), Μπρούμα (77΄ Μαρτίνς), Αντρέ Σίλβα, Μπ. Σίλβα.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Λάτσαρι, Καλντάρα, Ρομανιόλι, Κρίσιτο (74΄ Εμερσον), Κριστάντε (79΄ Μπελότι), Ζορζίνιο, Μποναβεντούρα, Τζάτζα, Ιμόμπιλε (59΄ Μπεράρντι), Κιέζα.

Στη Λιγκ 2 (β΄ όμιλος), η Τουρκία με επική ανατροπή κέρδισε τη Σουηδία με 2-3. Οι Τούρκοι βρέθηκαν στο 49΄ πίσω στο σκορ με 2-0, αλλά με τα γκολ του Τσαλχάνογλου (51΄) και Ακμπάμπα (88΄, 90+2΄) γύρισαν το παιχνίδι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή