Χάος με Ουίλιαμς, θρίαμβος Τζόκοβιτς

Χάος με Ουίλιαμς, θρίαμβος Τζόκοβιτς

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λέξη «χάος», για τα μέτρα του τένις, περιγράφει απόλυτα την εικόνα του τελικού του απλού γυναικών το Σάββατο στο Αμερικανικό Οπεν, επισκιάζοντας τόσο τη νίκη της Γιαπωνέζας Ναόμι Οσάκα όσο και του Νόβακ Τζόκοβιτς στο απλό των ανδρών.

Μια χειρονομία-οδηγία του Ελληνογάλλου προπονητή της Σερένα Ουίλιαμς, Πατρίκ Μουράτογλου, ήταν η αφορμή για μια πρωτοφανή αναταραχή με πρωταγωνιστές την 36χρονη Αμερικανίδα τενίστρια και τον αμφιλεγόμενο διαιτητή Κάρλος Ράμος που έφερε φωνές και δάκρυα, ύβρεις όπως «ψεύτης» και «κλέφτης», μια διαλυμένη ρακέτα, αποδοκιμασίες από το πλήθος ακόμη και στην απονομή, κατηγορίες περί σεξισμού κ.λπ.

Ολα άρχισαν όταν –κατά παράβαση των κανονισμών σε τουρνουά του γκραν σλαμ– ο κ. Μουράτογλου προσπάθησε να δώσει οδηγίες από την εξέδρα στην Ουίλιαμς, που μάλλον δεν τις αντιλήφθηκε. Τις αντιλήφθηκε όμως ο διαιτητής που έκανε παρατήρηση στην Αμερικανίδα, η οποία έγινε έξαλλη, σπάζοντας λίγο αργότερα τη ρακέτα της. Αυτό επέφερε αφαίρεση ενός πόντου, εξοργίζοντάς τη περαιτέρω. Ορκίστηκε ότι ποτέ δεν «κλέβει» και χαρακτήρισε «ψεύτη» και «κλέφτη» τον διαιτητή, τονίζοντας ότι οι άνδρες κάνουν χειρότερα και δεν τους αφαιρούνται πόντοι. Συνέπεια αυτού ήταν να προστεθεί ένα ολόκληρο γκέιμ στην Οσάκα, με τους Αμερικανούς στην εξέδρα να γιουχάρουν σαν σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και όταν η 20χρονη Γιαπωνέζα από Αϊτινό πατέρα σήκωσε το τρόπαιο, αλλά παρενέβη από μικροφώνου η Ουίλιαμς ζητώντας από το κοινό να σταματήσει, διότι η Οσάκα δεν έφταιγε σε κάτι και άξιζε εκεί όπου έφτασε.

H νίκη της Οσάκα με 2-0 σετ (6-2, 6-4) την ανέβασε χθες στην έβδομη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο Τζόκοβιτς, νικητής του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-3) χθες τα ξημερώματα ανέβηκε τρία σκαλοπάτια ώς την τρίτη θέση των ανδρών χάρη στον 14ο τίτλο του σε τουρνουά του γκραν σλαμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή