Παύθηκε από το CBS ο Μούνβις

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την απομάκρυνση ενός από τα ισχυρότερα στελέχη της αμερικανικής τηλεοπτικής βιομηχανίας, του επικεφαλής του δικτύου CBS, Λες Μούνβις, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής το δίκτυο, λίγες μόλις ώρες μετά τη δημοσίευση καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος του.

Σύμφωνα με το περιοδικό New Yorker, ο Μούνβις φέρεται να κακοποίησε 12 γυναίκες, κάποιες από τις οποίες κατήγγειλαν ότι τις υποχρέωσε να του κάνουν στοματικό έρωτα, απειλώντας τις με αντίποινα εάν δεν υπέκυπταν στις ορέξεις του. Ο Μούνβις αρνήθηκε τις κατηγορίες, αν και παραδέχθηκε ότι είχε συναινετικές ερωτικές σχέσεις με τρεις από τις ενάγουσες.

Το δίκτυο CBS ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 20 εκατ. δολάρια σε μία ή περισσότερες οργανώσεις οι οποίες στηρίζουν το κίνημα #MeToo και την ισότητα των γυναικών στον χώρο εργασίας. Το ποσόν αυτό θα αφαιρεθεί από την αποζημίωση που αναμένεται να λάβει ο Μούνβις.

Πριν από ένα χρόνο, η εφημερίδα New York Times και το περιοδικό New Yorker είχαν τιμηθεί με βραβεία Πούλιτζερ για σειρά άρθρων τους τα οποία περιέγραφαν τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση γυναικών με δράστη τον πανίσχυρο παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Ουάινσταϊν, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες στα ποινικά δικαστήρια της Νέας Υόρκης. Διάσημοι Αμερικανοί άνδρες, όπως ο Ματ Λάουερ, ο Τσάρλι Ρόουζ και ο Κέβιν Σπέισι, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και έχασαν τις δουλειές τους ύστερα από καταγγελίες γυναικών και ανδρών εις βάρος τους, συχνά μέσω κοινωνικών δικτύων, με το συνθηματικό #MeToo.

Ο Μούνβις, ο οποίος αμείφθηκε με 70 εκατ. ανά έτος τα δύο τελευταία χρόνια, υπήρξε το δεύτερο πιο καλοπληρωμένο στέλεχος επιχείρησης στις ΗΠΑ. Ο 68χρονος πρώην ηθοποιός είχε ήδη αντιμετωπίσει ανάλογες καταγγελίες τον περασμένο μήνα, όταν έξι γυναίκες τον κατηγόρησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Μία από τις καταγγέλλουσες την Κυριακή είχε καταθέσει πέρυσι μήνυση στην αστυνομία του Λος Αντζελες, αν και οι Αρχές έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο, καθώς το αδίκημα είχε παραγραφεί. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Μούνβις την είχε υποχρεώσει να του κάνει στοματικό έρωτα στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Οταν το θύμα της επίθεσης αρνήθηκε να υποχωρήσει σε άλλη χρονική στιγμή, ο Μούνβις οργίστηκε, την έσπρωξε πάνω σε τοίχο και άρχισε να της δημιουργεί εργασιακά προβλήματα.

Αλλη γυναίκα υποστήριξε πως ο Μούνβις προέβη στην ίδια πράξη, με την ίδια τακτική, κατά την πρώτη ημέρα της στη δουλειά ως γραμματέας στην εταιρεία Warner, στην οποία εργαζόταν τότε ο Μούνβις. Αφού ανέλαβε το CBS το 1995, ο Μούνβις προώθησε τις παραγωγές «The Big Bang Theory», «CSI: Crime Scene Investigation» και «Survivor».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή