Σε σχολείο της Μάνδρας για τον αγιασμό ο Στ. Θεοδωράκης

Σε σχολείο της Μάνδρας για τον αγιασμό ο Στ. Θεοδωράκης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαθαίνουμε – βοηθάμε – δημιουργούμε – χαιρόμαστε». Σε αυτές τις τέσσερις λέξεις προσπάθησε να συνοψίσει το μήνυμά του προς τους μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Μάνδρας ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μαζί με τον Γιώργο Αμυρά βρέθηκαν το πρωί στην πληγείσα περιοχή.

Αφού συνομίλησε με κατοίκους και γονείς των παιδιών και παρακολούθησε τον αγιασμό, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό, συστήνοντας τον Γιώργο Αμυρά ως ποδηλάτη και τον εαυτό του ως απόφοιτο του δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας.

Σε σχολείο της Μάνδρας για τον αγιασμό ο Στ. Θεοδωράκης-1

«Μία περιοχή με τα προβλήματα που έχετε κι εσείς εδώ» είπε ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας όμως χαμογελώντας, ότι αν έχεις προβλήματα μικρός, γίνεσαι δυνατός στο μέλλον.

Αργότερα μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε ότι επέλεξε να επισκεφθεί ένα σχολείο της Μάνδρας, που πριν μερικούς μήνες ήταν σχεδόν θαμμένο στην λάσπη για να ενισχύσει την προσπάθεια των δασκάλων και των γονιών.

«Ήμασταν εδώ με την καταστροφή, είμαστε σήμερα σε μία μέρα χαράς, θα είμαστε και αύριο και θα επιμείνουμε για να λυθούν τα προβλήματα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε επίσης το γεγονός ότι στο σχολείο οι αναπληρωτές είναι τρεις φορές περισσότεροι από τους μόνιμους και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να τ’ αλλάξουμε. Γιατί αν θέλουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά πρέπει να δώσουμε τη σημασία που πρέπει στα δημοτικά σχολεία και στην προσχολική εκπαίδευση. Αν θες να νικήσεις την ανισότητα πρέπει να κάνεις καλύτερα δημοτικά σχολεία. Να το προσπαθήσουμε!».

Σε σχολείο της Μάνδρας για τον αγιασμό ο Στ. Θεοδωράκης-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή