«Αποκαθήλωση» της δευτεραθλήτριας κόσμου Κροατίας

«Αποκαθήλωση» της δευτεραθλήτριας κόσμου Κροατίας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από τη χθεσινή αναμέτρηση της Ισπανίας με τη δευτεραθλήτρια κόσμου Κροατία, όλοι μιλούσαν για ένα ντέρμπι, όμως το τελικό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά κολακευτικό ήταν για την ομάδα-έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, καθώς ηττήθηκε με 6-0. Η συγκεκριμένη ήττα είναι η πιο βαριά στην ιστορία της.

Από το πρώτο ημίχρονο η Ισπανία είχε τελειώσει την υπόθεση νίκη, καθώς προηγούνταν με 3-0, ενώ στο δεύτερο μέρος σημείωσε άλλα τρία τέρματα και εν τέλει κατέκτησε τους τρεις βαθμούς για τον τέταρτο όμιλο της Λιγκ 1.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, οι γηπεδούχοι κράτησαν την μπάλα στην κατοχή τους και «πάτησαν» την περιοχή του Κάλινιτς, όμως η Κροατία ήταν αυτή που έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 14΄ το σουτ του Σαντίνι πέρασε λίγο άουτ και στο 17΄ ο Κάλινιτς λίγο έλειψε να κάνει το 0-1, όμως ο Καρβαχάλ έκανε ένα σωτήριο τάκλιν. Στο 24΄ η πρώτη καλή ευκαιρία των Ισπανών ολοκληρώθηκε υποδειγματικά με την κεφαλιά του Σαούλ, ο οποίος σκόραρε έπειτα από την εκπληκτική σέντρα του Καρβαχάλ. Εως και το 35ο λεπτό η Ισπανία πέτυχε άλλα δύο γκολ και «τελείωσε» από νωρίς το παιχνίδι.

Στο 33΄ ο Ασένσιο σκόραρε με δυνατό σουτ, ενώ στο 35΄ το σουτ του άσου της Ρεάλ Μαδρίτης σταμάτησε στο δοκάρι, βρήκε στην πλάτη του Κάλινιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι «φούριας ρόχας» σκόραραν και τέταρτο γκολ με το τετ α τετ του Ροντρίγκο (49΄), ενώ στο 57΄ με την κεφαλιά του αρχηγού Σέρχιο Ράμος σημείωσαν και πέμπτο. Στο 70΄, με φανταστική ενέργεια του Ισκο, η Ισπανία έκανε το 6-0 και ολοκλήρωσε μια καταπληκτική εμφάνιση.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Καρβαχάλ (75΄ Αθπιλικουέτα), Νάτσο, Ράμος, Γκαγιά, Σαούλ (65΄ Τιάγκο), Μπουσκέτς (59΄ Ρόντρι), Θεμπάγιος, Ασένσιο, Ροντρίγκο, Ισκο.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Κάλινιτς, Βρσάλκο (20΄ Ρογκ), Μίτροβιτς, Βίντα, Πίβαριτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς (62΄ Πιάτσα), Κόβατσιτς, Μόντριτς, Πέρισιτς, Σάντινι (71΄ Λιβάγια).

Το Βέλγιο έκανε ντεμπούτο στο Nations League κερδίζοντας την Ισλανδία με 0-3 εκτός έδρας για τον δεύτερο όμιλο της Λιγκ 1. Για τους «κόκκινους διάβολους» σκόραραν οι Αζάρ (29΄) και Λουκάκου (31΄, 81΄).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή