Διενέργεια ΕΔΕ ζητεί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Διενέργεια ΕΔΕ ζητεί ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες του δημοσιογράφου Τάσου Ασλανίδη για ρατσιστική και βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με επίσημες πηγές ενημέρωσης, στην υπόθεση παρενέβη χθες ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος ζητώντας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να διενεργήσει διοικητική εξέταση προκειμένου να ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα. Ο δημοσιογράφος, αρχικά μέσω του λογαριασμού του στο Facebook και στη συνέχεια σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συνεντεύξεις του, κατήγγειλε ότι την ώρα των επεισοδίων άνδρες των ΜΑΤ απαντώντας στις ύβρεις των διαδηλωτών φώναζαν προς το μέρος τους αποκαλώντας τους «Βούλγαρους». Προσέθεσε ότι, όταν πλησίασε τον συγκεκριμένο αστυνομικό λέγοντάς του να μην απαντά στις προκλήσεις των διαδηλωτών, εκείνος τον έπιασε από τον λαιμό προσπαθώντας να του κόψει την αναπνοή.

Απειλές

«Με εκφράσεις πεζοδρομίου, απείλησε τόσο εμένα όσο και τους πολίτες που έσπευσαν να καταγράψουν με τα κινητά τους την επίθεση σε βάρος μου», έγραψε στο προφίλ του στο Facebook. Mάλιστα, ενώ αρχικά κατονόμασε τον επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ) Σπύρο Τσίρο ως τον αστυνομικό που του επιτέθηκε, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι «ενημερώθηκα ότι δεν ήταν ο κ. Τσίρος, όπως έγραψα αρχικά, αλλά ένας αστυνομικός διευθυντής εξ Αθηνών».

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ο δημοσιογράφος μετέβη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου και υπέβαλε μήνυση κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ που, όπως καταγγέλλει, του επιτέθηκαν. Χθες, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαιώθηκε ότι στο Α.Τ. Λευκού Πύργου κατετέθη και δεύτερη μηνυτήρια αναφορά κατά αστυνομικών των ΜΑΤ από 54χρονο κάτοικο της πόλης. Με τη σειρά του, καταγγέλλει ότι στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία δέχθηκε χτύπημα από κλομπ αστυνομικού στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μάτι. Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά αστυνομικών, τους οποίους ωστόσο δεν κατονομάζει, ενώ από το Α.Τ. Λευκού Πύργου του χορηγήθηκε παραγγελία προκειμένου να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Για την υπόθεση, όπως και για τις καταγγελίες του δημοσιογράφου, ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή