Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες με το δικό μας έδαφος και τη δική μας μακεδονική γλώσσα

Ζάεφ: Είμαστε Μακεδόνες με το δικό μας έδαφος και τη δική μας μακεδονική γλώσσα

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποιεί πυρετωδώς ομιλίες προκειμένου να πείσει τους πολίτες να ψηφίσουν υπέρ.

Ο κ. Ζάεφ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του το βράδυ της Τρίτης, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας που, όπως είπε, «προστάτευσε τη μακεδονική ταυτότητα της πΓΔΜ, ενώ αναφέρθηκε, για άλλη μία φορά σε «ευρωπαϊκή "Μακεδονία"».

«Οι πολίτες πρέπει να είναι περήφανοι και ήρεμοι, καθώς η συμφωνία προστάτευσε τη μακεδονική μας ταυτότητα. Είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος, τη δική μας μακεδονική γλώσσα, με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της "Μακεδονίας".

Στις 30 Σεπτεμβρίου "φωνάζουμε" για μία «Ευρωπαϊκή "Μακεδονία"», μπαίνουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση  και το ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, αναρτώντας το σχετικό απόσπασμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή