Σκουρτόπουλος: «Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά…»

Σκουρτόπουλος: «Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά…»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι… ατέλειες της εθνικής ομάδας μπάσκετ μπορεί να… μακιγιαριστούν, αλλά είναι χρονικά αδύνατο να εξαλειφθούν στον αυριανό αγώνα με τη Σερβία για την πρεμιέρα της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και όπως παραδέχθηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια σ’ αυτή την κατεύθυνση.

«Θα κάνουμε ένα μοντάρισμα, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στον αγώνα μ’ έναν ποιοτικό και δυνατό αντίπαλο όπως η Σερβία. Είναι φανερό ότι δεν γίνεται να είμαστε έτοιμοι, αλλά προσπαθούμε να αυξήσουμε τον βαθμό ετοιμότητάς μας» επανέλαβε ο προπονητής της Εθνικής.

Η αποστολή της Εθνικής εγκαταστάθηκε στο Ηράκλειο που έχει εξελιχθεί στο «σπίτι» της από τα τρία παιχνίδια της πρώτης προκριματικής φάσης και η δύναμη της έδρας είναι υπολογίσιμη από τους διεθνείς παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, καθώς θα είναι απαραίτητη η ψυχολογική ώθηση από τους φιλάθλους της Κρήτης που αναμένεται να κατακλύσουν τις εξέδρες στο γήπεδο «Δυο Αοράκια».

«Γι’ αυτή την ομάδα είναι χαρά να επιστρέφει στην Κρήτη, αφού το νησί έχει εξελιχθεί σε έναν σημαντικό παράγοντα της πορείας μέχρι τώρα στα προκριματικά. Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο», υποστήριξε ο Σκουρτόπουλος που δούλεψε στις δύο τελευταίες προπονήσεις στις αμυντικές συνεργασίες των παικτών, ζητώντας τους να έχουν ενέργεια και συγκέντρωση, κόντρα στους Σέρβους. Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε για την αμυντική αποτελεσματικότητα της Εθνικής: «Για να νικήσουμε τη Σερβία θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Είναι μια ομάδα που ποντάρει πολλά στο σουτ της και είναι από τις καλύτερες ομάδες σ’ αυτό το παιχνίδι και εμείς θα κοιτάξουμε μέσα από την άμυνα να πάρουμε όσο πιο πολλές ευκαιρίες μπορούμε». Στο Ηράκλειο αναμένεται να φθάσει σήμερα η αποστολή της Σερβίας και ο τεχνικός Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν γνωρίζει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση του και σύμφωνα με δημοσίευμα η συμμετοχή του στον αυριανό αγώνα είναι αβέβαιη. Χαμηλό βαθμό ετοιμότητας έχουν και οι Μίτσιτς και Ραντούλιτσα που δεν έπαιξαν στο πρόσφατο φιλικό της Σερβίας με την Ουγγαρία, αλλά επέστρεψαν στις προπονήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή