OHE κατά Ιταλίας για αναζωπύρωση ρατσισμού

OHE κατά Ιταλίας για αναζωπύρωση ρατσισμού

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Ιδιαιτέρως θιγμένη δήλωσε η κυβέρνηση της Ιταλίας από την ανακοίνωση της επικεφαλής της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ, ότι ο ΟΗΕ θα στείλει επιτροπή στη χώρα προκειμένου να διερευνήσει την πρόσφατη αύξηση κρουσμάτων ρατσισμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ματέο Σαλβίνι, απείλησε να κόψει τη χρηματοδότηση της Ιταλίας προς τον ΟΗΕ, ενώ απέστειλε στην Μπατσελέτ πολυσέλιδο έγγραφο με τους επαίνους που είχε δεχθεί στο παρελθόν η χώρα για τις διασώσεις μεταναστών στη θάλασσα, την παροχή βοήθειας στις χώρες καταγωγής των μεταναστών και την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης.

«Θα στείλουμε προσωπικό στην Ιταλία για να εκτιμήσει τις αναφορές για μεγάλη αύξηση των περιστατικών βίας και ρατσισμού εναντίον μεταναστών, ατόμων αφρικανικής καταγωγής και Ρομά», ανέφερε η Μπατσελέτ. Σύμφωνα με τις αναφορές αντιρατσιστικών οργανώσεων, στους τρεις μήνες που έχουν μεσολαβήσει από την είσοδο του Σαλβίνι στην κυβέρνηση, έχουν καταγραφεί 14 περιστατικά πυροβολισμών, 2 δολοφονίες και 56 επιθέσεις.

«Δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανέναν, πόσο μάλλον από τον ΟΗΕ», είπε ο Σαλβίνι, κάνοντας λόγο για «κακή πληροφόρηση». «Ας εστιάσουν την προσοχή τους σε άλλα κράτη-μέλη, στα οποία τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται καθημερινά».

Εναντίον Κίνας και ΗΠΑ

Στην πρώτη ομιλία μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Μπατσελέτ έστρεψε τα βέλη της και εναντίον της Κίνας και των ΗΠΑ. Η νέα επικεφαλής εξέφρασε ανησυχία για τον «εγκλεισμό, σε μεγάλη κλίμακα, Ουιγούρων και άλλων Κινέζων μουσουλμάνων σε λεγόμενα στρατόπεδα μετεκπαίδευσης στο Σινγιάνγκ» αλλά και για την «ανήθικη» πρακτική της αμερικανικής κυβέρνησης να αποσπά τα παιδιά από τους γονείς τους στα σύνορα με το Μεξικό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή