Reeza @Rockabella: Ο Μιχάλης Κίκης επιμελείται μια μοντέρνα, ευφάνταστη ελληνική κουζίνα

Reeza @Rockabella: Ο Μιχάλης Κίκης επιμελείται μια μοντέρνα, ευφάνταστη ελληνική κουζίνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο είναι ακόμα καλοκαίρι κι η πρώτη ύλη είναι γλυκιά, οι μαγειρικές στο Reeza έχουν «ηλιόλουστη» γεύση.

Η θέση: Πολύ κοντά στη Χώρα, ούτε 5 λεπτά με το αυτοκίνητο, είναι μια πολύ καλή επιλογή για να αποφύγουμε την πολυκοσμία και τις σχετικές δυσκολίες, όπως την ανεύρεση πάρκινγκ.

Reeza @Rockabella: Ο Μιχάλης Κίκης επιμελείται μια μοντέρνα, ευφάνταστη ελληνική κουζίνα-1

Η ατμόσφαιρα: Στον ανακαινισμένο χώρο πλάι στην πισίνα του ξενοδοχείου με απίθανη θέα στη θάλασσα και στη Χώρα της Μυκόνου. Καλόγουστο με στοιχεία από μπαμπού, ήσυχο και φρόνιμο χωρίς εξτραβαγκάνζες και ακραίες πολυτέλειες.

Το φαγητό: Ο φέρελπις σου-σεφ που γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια στο Bill and Coo πλάι στον σεφ Αθηναγόρα Κωστάκο λέγεται Μιχάλης Κίκης κι αναλαμβάνει εφέτος τη δημιουργική κουζίνα του εστιατορίου Reeza του ξενοδοχείου Rocabella. Ετοιμάζει μικρά γαστρονομικά θαύματα, τα οποία εκτελεί άψογα ο συνεργάτης του σεφ Φώτης Μιχόπουλος. Εδώ σερβίρεται σύγχρονη ελληνική κουζίνα σε super value for money τιμές, σχεδόν πρωτοφανείς για τα δεδομένα της Μυκόνου.

Reeza @Rockabella: Ο Μιχάλης Κίκης επιμελείται μια μοντέρνα, ευφάνταστη ελληνική κουζίνα-2

Το Greek salad gazpacho κάνει θραύση ως μια δροσιστική εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας που συνδυάζει πανέξυπνα σε έναν υπέροχο ζωμό όλα τα κλασσικά υλικά της με τη καλοκαιρινή γλύκα του καρπουζιού – ταιριάζει πολύ με τις φοκάτσιες που σερβίρουν σε διάφορες γεύσεις όπως με δεντρολίβανο ή με κονφί ντομάτας. Πιάτο αξιώσεων το ημίπαστο, καπνιστό και ψητό σκουμπρί με ταραμά και πουρέ παντζαριού, θαύμα και η χοιρινή κοιλιά με οξύμελι, παστινάκι, πίκλες και γουασάμπι. Γλυκατζήδες ή όχι, δεν πρέπει να χάσετε την αέρινη μους γιαούρτι με βανίλια Μαδαγασκάρης, σορμπέ και κρέμα κερασιού.

Ο λογαριασμός: 35-50 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Η μικρή λίστα με ελληνικά κρασιά χρειάζεται εμπλουτισμό, ενώ τα νοστιμότατα κοκτέιλ έχει επιμεληθεί ο bartender Βασίλης Τσομπανίδης.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 19:00-23:00.

Reeza,

Άγιος Στέφανος, Μύκονος,

T/22890-28.930.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή