Μέγαρο Μουσικής: Από τη Μούτερ, στον Κουρεντζή και στον Καραγκιόζη

Μέγαρο Μουσικής: Από τη Μούτερ, στον Κουρεντζή και στον Καραγκιόζη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το όνομα της σολίστ Ανε Σόφι Μούτερ, του μαέστρου σερ Ρότζερ Νόριγκτον και του πιανίστα Νικολάι Λουγκάνσκι να ξεχωρίζουν ανάμεσα στις μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ανακοίνωσε χθες το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα. Βέβαια για τη διάσημη Γερμανίδα βιολονίστα και κορυφαία ερμηνεύτρια του Μότσαρτ θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάιο του 2019. Ο Βρετανός αρχιμουσικός, ωστόσο, θα εμφανιστεί στο πόντιουμ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου τον ερχόμενο Δεκέμβριο με τον Τούρκο πιανίστα Φαζέλ Σάι, ενώ ο Λουγκάνσκι με την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας θα ανοίξουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του μεγάρου τον Νοέμβριο.

Η διάσημη πιανίστα Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια, παρά τα 72 της χρόνια, θα παρουσιάσει τις σονάτες του Σούμπερτ σε έναν πιανιστικό μαραθώνιο σε τρία μέρη που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο. Τα ρέκβιεμ των Βέρντι και Μότσαρτ θα παρουσιάσουν αντίστοιχα ο Θεόδωρος Κουρεντζής με το σύνολο MusicAeterna και ο Τόμας Χένγκελμπροκ με το σύνολο και τη χορωδία Balthasar Neumann.

Ο Δημήτρης Μαραμής θα σκηνοθετήσει την όπερα-μουσικό θέατρο «Οι Στοιχειωμένοι», ένα μουσικό δράμα παραγγελία του ΜΜΑ, στο οποίο συναντιούνται τρεις παραλογές: το «Γεφύρι της Αρτας», το «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» και το «Στοιχειό της Κάρμαινας», ένας λαϊκός θρύλος της Αμφισσας. Μακριά από το υπερφυσικό στοιχείο του Δ. Μαραμή, ο Μισέλ βαν ντερ Αα θα παρουσιάσει το μουσικό θέατρο «Blank Out», ένα δράμα για τη μνήμη και τις τραυματικές εμπειρίες της ζωής.

Ρεσιτάλ θα δώσει ο πιανίστας Βασίλης Βαρβαρέσος, ο Ρίτσαρντ Γκαλιάνο με το μπαντεόν του θα συμπράξει με την ΚΟΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα στο Μάνο Ελευθερίου. Η υπαρξιακή παράσταση «Το πείραμα» της Ζέτης Φίτσιου ανεβαίνει στο Megaron Underground, ενώ ο Βασίλης Μαυρογεωργίου θα σκηνοθετήσει το παιδικό παραμύθι «Το φτερωτό άλογο» του Νίκου Καζαντζάκη στην παιδική σκηνή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το συνέδριο για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την πολιτιστική παραγωγή της εποχής τον Νοέμβριο. Τέλος, το Μέγαρο που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τον καλλιτεχνικό προσανατολισμό του σε μια προσπάθεια διεύρυνσης του κοινού (εικαστικά, κινηματογράφος, σύγχρονη μουσική κ.τ.λ.) θα στεγάσει από φέτος σε μόνιμη βάση ένα «στέκι» για το θέατρο σκιών στη Β΄ παιδική σκηνή του ισογείου, «Το σπίτι του Καραγκιόζη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή