Βρετανία κατά Ρωσίας για Σκρίπαλ: Συνεχίζουν τα ψέματα

Βρετανία κατά Ρωσίας για Σκρίπαλ: Συνεχίζουν τα ψέματα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Βρετανίας – Ρωσίας με φόντο την υπόθεση Σκριπάλ. Ο εκπρόσωπος της Μέι χαρακτηρίζει «ψέματα» την ρωσική εξήγηση αναφορικά με τους υπόπτους για τη δηλητηρίαση στο Σάλσμπερι.

Οι απόπειρες της Βρετανίας να λάβει μια εξήγηση από τη Ρωσία για τη δηλητηρίαση ενός ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στο Σάλσμπερι αντιμετωπίσθηκαν πάντα από τη Μόσχα με συσκότιση και ψέματα και αυτό δεν έχει αλλάξει, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα των δύο ανδρών που κατηγορούνται από βρετανούς εισαγγελείς ότι προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, την Γιούλια, και ότι είναι πολίτες που δεν έχουν τίποτε το εγκληματικό.

«Οι άνδρες αυτοί είναι αξιωματικοί της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, της GRU … Η κυβέρνηση αποκάλυψε τον ρόλο της GRU, τους ανθρώπους της και τις μεθόδους της, η θέση αυτή υποστηρίζεται από τους διεθνείς συμμάχους μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα από τη Ρωσία να πει τι συνέβη τον Μάρτιο στο Σάλσμπερι και έχουν απαντήσει με συσκότιση και ψέματα. Δεν βλέπω τίποτε που να δείχνει πως αυτό έχει αλλάξει», πρόσθεσε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή