ΗΠΑ: Προς απαγόρευση τα αρωματικά ηλεκτρονικά τσιγάρα

ΗΠΑ: Προς απαγόρευση τα αρωματικά ηλεκτρονικά τσιγάρα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων με αρώματα γεύσεων εξετάζει η Αμερικανική Ένωση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αντιδρώντας στην «επιδημική», όπως την χαρακτηρίζει,  χρήση του ατμίσματος από χρήστες νεαρότερων ηλικιών.

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο επικεφαλής της (FDA) Σκοτ Γκότλημπ σε ομιλία του στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης, λέγοντας ότι η υπηρεσία του πρόκειται επίσης να αναθεωρήσει  και την πολιτική που διέπει τα χρονικά περιθώρια  που δίδονται στους κατασκευαστές αρωματικών ηλεκτρονικών τσιγάρων για να υποβάλουν αιτήσεις για προέγκριση κυκλοφορίας.

Ο Γκότλημπ ανακοίνωσε  μία σειρά βημάτων στα οποία σχεδιάζει να προχωρήσει η υπηρεσία ως τμήμα της ευρύτερης πολιτικής καταπολέμησης των πωλήσεων και της εμπορίας ηλεκτρονικών τσιγάρων  σε μικρά παιδιά.

«Έχουμε ξεκάθαρα σημάδια ότι η χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων από τη νεολαία προσλαμβάνει επιδημικές διαστάσεις. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μία ολόκληρη γενιά να εθιστεί στη νικοτίνη»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή