Η δικαιοσύνη ανοίγει ξανά την έρευνα για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων

Η δικαιοσύνη ανοίγει ξανά την έρευνα για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξηγήσεις από τους οικονομικούς εισαγγελείς καλούνται στελέχη των τραπεζών Αγροτικής, που δεν υπάρχει πλέον, και Εθνικής καθώς και υπεύθυνοι των κομματικών ταμείων στη δεκαετία του 2000 για δανειοδοτήσεις ως το 2012 οι οποίες ελέγχονται ως επισφαλείς.

Η κίνηση των οικονομικών εισαγγελέων να καλέσουν τα τραπεζικά στελέχη σε εξηγήσεις έχει τη σημασία της καθώς πρόκειται για κίνηση που σηματοδοτεί διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος των δανείων των κομμάτων τα οποία είχαν ερευνηθεί στο παρελθόν εξονυχιστικά και η υπόθεση είχε τεθεί στο αρχείο.

Ανασύρθηκε όμως το 2017 με πρωτοβουλία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Τα τραπεζικά στελέχη που καλούνται σε εξηγήσεις φθάνουν τα πενήντα, ενώ τον κατάλογο των κληθέντων σε εξηγήσεις συμπληρώνουν κομματικά στελέχη της εποχής εκείνης από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 είχε ψηφιστεί νόμος που απήλλασσε τα τραπεζικά στελέχη για δανειοδοτήσεις κομμάτων η ιδρυμάτων. Η κατηγορία για την οποία πρόκειται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι τα τραπεζικά στελέχη είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος ενώ οι υπεύθυνοι των κομματικών ταμείων για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή