Λίγες… κορύνες μακριά από τον τελικό

Λίγες… κορύνες μακριά από τον τελικό

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία καλή εμφάνιση στις κορύνες θα επιδιώξει σήμερα η Ελένη Κελαϊδίτη για να παραμείνει στις κορυφαίες του κόσμου στο σύνθετο ατομικό αλλά και για να πάρει μέρος σε έναν τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Στη διοργάνωση της Σόφιας και, ύστερα από τη διεξαγωγή τριών οργάνων, η 18χρονη αθλήτρια βρίσκεται στη 15η θέση.

Η πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής αγωνίστηκε χθες στην κορδέλα, ένα όργανο που δεν συγκαταλέγεται στα… δυνατά της. Συγκέντρωσε 16,050 βαθμούς και με 51,800 στο σύνολο η πρόκριση στις 24 καλύτερες του κόσμου θεωρείται, σχεδόν, δεδομένη.

Στις κορύνες, η αθλήτρια της Μαρίνας Φατέεβα διαθέτει τις δυνατότητες για να βρεθεί μεταξύ των οκτώ κορυφαίων του κόσμου. Μία καλή εμφάνιση θα τη βοηθήσει να βελτιώσει τη θέση της και στη γενική κατάταξη. Ο τελικός στο σύνθετο ατομικό θα διεξαχθεί αύριο. Στο μεταξύ, με οδηγό τον Θανάση Βασιλειάδη, πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, μετέβησαν από τη Θεσσαλονίκη στη Βουλγαρία οι αθλήτριες του ανσάμπλ. Στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους και οι Χρύσα Μουτάφη, Ζωή Ντίτσιου, Μυρτώ Αθανασουλάκη, Ιωάννα Τζιατζιά, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου και Αύρα Ντούρο δείχνουν έτοιμες να κάνουν καινούργια αρχή με τη νέα προπονητική ομάδα που απαρτίζεται από τις Φωτεινή Κωτσοπούλου και Σοφία Αϊβαθιάδου. «Θεωρώ ότι είναι εφικτή η πρόκριση στην 24άδα, αρκεί τα κορίτσια να είναι συγκεντρωμένα. Εδώ και δύο μήνες κάνουν το καλύτερο που μπορούν στην προετοιμασία μας. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε δύο καινούργιες χορογραφίες, κάτι που ήταν μια τεράστια αλλαγή γι’ αυτές», δήλωσαν οι προπονήτριες, οι οποίες είχαν και τη στήριξη δύο προκατόχων τους, των Μαρίνας Φατέεβα και Τζένης Παπαδοπούλου, που έχουν φέρει πολλές επιτυχίες.

Στα 5 στεφάνια επιλέχθηκε ως μουσική επένδυση το «Believer» των «Imagine Dragons» και στις 3 μπάλες/2 σχοινάκια θα χορέψουν, σε ορχηστρική εκτέλεση, τη «Μισιρλού», με ασκήσεις υψηλότερου βαθμού δυσκολίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή