Βερολίνο: Επετεύχθη συμφωνία με την Ιταλία για το μεταναστευτικό

Βερολίνο: Επετεύχθη συμφωνία με την Ιταλία για το μεταναστευτικό

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλία συμφώνησε να δεχθεί πίσω τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στα σύνορα της Γερμανίας με την Αυστρία και είχαν υποβάλει αίτηση για άσυλο στη γείτονα, διαμήνυσε σήμερα από το βήμα του κοινοβουλίου ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χορστ Ζεεχόφερ. 

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό η συμφωνία με την Ιταλία έχει επιτευχθεί και το μόνο που μένει είναι η υπογραφή της. Ωστόσο, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της συμφωνίας ή τον τόπο και χρόνο της επίσημης επικύρωσής της.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι επιτεύχθηκε και η συμφωνία με την Ιταλία», δήλωσε ο Ζεεχόφερ χαρακτηριστικά στην Μπούντεσταγκ. «Χρειαζόμαστε μόνο τις δύο υπογραφές από τον ιταλό συνάδελφο και εμένα», συμπλήρωσε τονίζοντας πως θα πάρει λίγες ακόμη ημέρες.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι σε αντάλλαγμα της αποδοχής των αιτούντων άσυλο στην Ιταλία, η Γερμανία θα υποδεχθεί αντίστοιχο αριθμό μεταναστών που έχουν διασωθεί στη θάλασσα.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία έχει υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με την Ελλάδα και την Ισπανία, με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ να επιμένει ότι η Γερμανία πρέπει να υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες χώρες.

Οι συμφωνίες αποτελούν μέρος ενός συμβιβασμού ανάμεσα στους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και της βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ενωσης του κ. Ζεεχόφερ, με τον οποίο φάνηκε να διευθετείται η διένεξη σχετικά με την επιστροφή των μεταναστών, η οποία παρολίγο να διχάσει τα δύο κόμματα και να επιφέρει την πτώση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται δε, ότι τον Ιούνιο ο κ. Ζεεχόφερ απείλησε ότι θα προχωρήσει στην επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες εισόδου από τις οποίες εισήλθαν στην Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή