Κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» – 7 τραυματίες (βίντεο)

Κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» – 7 τραυματίες (βίντεο)

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατολίσθηση βράχων σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου διακομίσθηκαν επτά συνολικά τραυματίες, εκ των οποίων μια γυναίκα 34 ετών, τσεχικής υπηκοότητας, νοσηλεύεται με κάταγμα στον σπόνδυλο.

Ο σύζυγός της και τα δύο της παιδιά, φέρουν ελαφρά τραύματα και νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους. Τα άλλα τρία άτομα που διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, με ελαφρά τραύματα, έλαβαν εξιτήριο.

 

 

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των επιβαινόντων σε τουριστικά σκάφη που βρίσκονταν στην παραλία, χωρίς να αναφερθεί αγνοούμενος επιβάτης.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από το Λιμενικό, μετά την κατολίσθηση, έχει εκκενωθεί η παραλία του «Ναυαγίου» και έχει απαγορευθεί, μέχρι νεοτέρας, από την Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, η προσέγγιση των σκαφών στην παραλία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρίσκονταν στο σημείο.

Στην παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» –  7 τραυματίες (βίντεο)-1
Κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» –  7 τραυματίες (βίντεο)-2
Κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» –  7 τραυματίες (βίντεο)-3
Κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» –  7 τραυματίες (βίντεο)-4
Κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» –  7 τραυματίες (βίντεο)-5
Κατολίσθηση βράχων στην παραλία «Ναυάγιο» –  7 τραυματίες (βίντεο)-6

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή